Nieuws

Laatste nieuws

Hieronder vind je alle nieuwsitems van de afgelopen periode.

Pleinspelletjes onder leiding van JOGG-team

05 februari 2018 - Het Jongeren Op gezond Gewicht-team De Wolden (JOGG-team) heeft een aantal sportieve activiteiten op het plein van IKC De Horst georganiseerd.

Cultuur Explosie De Wolden

13 oktober 2017 - In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.

Gruwelijk eng...

04 oktober 2017 - Op woensdag 4 oktober zijn we gestart met de opening van de Kinderboekenweek. Het thema is: Gruwelijk eng!

Gouden weken 2017

06 september 2017 - In alle groepen worden op dit moment activiteiten gedaan in het kader van groepsvorming. We noemen de eerste weken De Gouden Weken!

Juf Geja zwemt

04 september 2017 - Op 3 september deed juf Geja mee aan A Local Swim Assen, onderdeel van de actie Zwem ALS de wereld uit.

Schooljaar 2017-2018 is begonnen!

04 september 2017 - De zomervakantie is achter de rug en we hopen dat iedereen een fijne tijd heeft gehad. Het nieuwe schooljaar is begonnen!

Traktatie

21 juli 2017 - We werden vandaag in groep 4 verrast met een vrolijke traktatie!

Community Art Project bij jubileum Kunstroute

19 juli 2017 - In het kader van het 10- jarig jubileum van Grensloos Kunst Verkennen (de kunstroute) is dit jaar speciaal voor de kinderen kunstenaar Chiel Kuijl uitgenodigd om een Community Art Project te realiseren. Bij dit project gaan kinderen uit de bovenbouw

Peuterspeelzaal-peuterarrangement

17 juli 2017 - Binnen Gemeente De Wolden wordt vanwege de nieuwe peuterwet het peuterbeleid aangepast. Dit zal met ingang van 1 september 2017, vooruitlopend op de Wet Harmonisatie, starten. Wat betekent dit?

Klussen op het plein

07 juli 2017 - Het is begonnen! De werkgroep schoolplein van de OR heeft een plan gemaakt en de eerste aanpassingen aan het schoolplein zijn een feit.

Parkeren bij De Horst

16 juni 2017 - Bij regenachtig weer is onze parkeerplaats snel vol. Er ontstaat een opstopping. Daarom kiest men soms voor het parkeren van de auto verderop in de Postweg. Bewoners van de Postweg hebben hier last van. Gemeente De Wolden heeft een plan gemaakt:

Avond over meer groen op schoolplein

21 november 2016 - Vorig schooljaar kwam de Leerlingenraad met een plan voor het schoolplein. De kinderen denken aan meer beplanting en bijvoorbeeld een hut, nieuwe schommels en de pingpongtafel opknappen. Zou dit allemaal mogelijk zijn?

Kinderboekenweek 'op de foto'

06 november 2016 - Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek zijn eer foto's gemaakt door meester Lex.

2016-2017 is begonnen!

05 september 2016 - De zomervakantie is achter de rug en we hopen dat iedereen een fijne tijd heeft gehad. Het nieuwe schooljaar is begonnen! In alle groepen worden op dit moment activiteiten gedaan in het kader van groepsvorming. We noemen de eerste weken De Gouden Weken!

Fotoverslag schoolreizen

04 juli 2016 - De foto's van de schoolreizen van groep 1 t/m 6 zijn terug te vinden in ons fotoalbum.

Korfballes bij RoReKo

19 mei 2016 - De leerlingen hebben donderdag 19 mei ter voorbereiding op het korfbaltoernooi een gasttraining in korfballen gehad op het korfbalveld.

Koningsspelen in de Wijk

22 april 2016 - Vrijdag 22 april organiseerden we de Koningsspelen op het sportveld van v.v. Wacker. Het bleek een mooie dag voor een sportieve uitdaging. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben verdeeld in groepen verschillende atletiekonderdelen gedaan.

Leerlingen groep 3 lezen voor aan bewoners Dunninghe

14 april 2016 - De leerlingen van groep 3 hebben woensdagochtend allemaal mooie versjes voorgedragen aan de bewoners van verzorgingshuis Dunninghe in De Wijk. Iedere maand gaat één klas van onze school hier op bezoek in het kader van het project Jong & Wijs.

Bouw 3D printer groep 8

11 maart 2016 - Groep 8 is begonnen aan het 3DKanjer project waar alle scholen van Stichting Wolderwijs aan mee doen.

Brandweer op bezoek

12 februari 2016 - Vrijdag kwam een echte brandweerauto het plein oprijden. De kleuters hebben de afgelopen periode over de brandweer gewerkt. Zij mochten in groepjes een kijkje nemen in de auto en hebben gezien welk gereedschap een brandweerman of brandweervrouw gebruikt.

3D-printer in groep 8

12 februari 2016 - Jos Kok, opa van Thijs en Joyce en initiatiefnemer van het project 3D-Kanjers, is vrijdag in groep 8 geweest om te vertellen over de 3D-printer. Het is een project om leerlingen enthousiast te maken voor techniek.

Dansen met oom Luciël Stapel en Manon Thomas

01 februari 2016 - De leerlingen van de klas van Anouk Vogel (groep 3) hebben vrijdag lekker gedanst met oom Luciël en Manon! In het speellokaal werd een leuke workshop gegeven door de oom van Anouk en Manon Thomas.

Even voorstellen

29 januari 2016 - Als nieuwe medewerker van IKC de Horst wil ik mij graag even voorstellen! Ik ben Thérèse Jansen en ik ben 30 jaar.

Leerlingenraad gaat naar de ouderraad

15 januari 2016 - Woensdag 13 januari zijn Roos en Steijn van de leerlingenraad bij de ouderraad geweest. Zij hebben daar een presentatie gegeven van de plannen die de leerlingenraad heeft bedacht voor het aanpassen van het schoolplein.

Het blijft nog even glad...

06 januari 2016 - De ijzel lijkt aan te houden, daarom is er op donderdag 7 januari geen school. Na uitgebreid overleg en het zorgvuldig bestuderen van de weersvoorspellingen is zojuist opnieuw besloten dat er morgen op de scholen van Wolderwijs geen les wordt gegeven. Martijn Mulder, algemeen directeur van Wolderwijs, heeft dit besluit genomen.

Duik voor glijbaan

17 december 2015 - Op 1 januari om 14.00 uur organiseert de Wijker motorclub de Antrappers weer een Unox-Nieuwjaarsduik. Iedereen kan meedoen! De Antrappers willen het liefst zoveel mogelijk deelnemers. Het is de bedoeling dat de duikers (zich laten) sponsoren voor minimaal vijf euro per persoon. Dit geld gaat naar een goed doel....

Kerstviering 2015

17 december 2015 - We kijken als team terug op een geslaagd kerstfeest op school.

Sinterklaas met Antrappers naar De Horst

04 december 2015 - Vrijdag bezocht Sinterklaas de school. De aankomst was een spannende aangelegenheid: de Sint kwam samen met een aantal stoere motorrijders van De Antrappers!

Oer en stoer

09 november 2015 - Kunstenares Maria Mink geeft op vrijdagmiddag een stoere les aan de leerlingen van groep 6, 7 en 8 tijdens ons creatief circuit.

Fietscontrole

26 oktober 2015 - Maandag 26 oktober hebben vrijwilligers van VVN de fietsen van alle leerlingen gecontroleerd. Omdat het ’s morgens en aan het eind van de middag weer donkerder wordt, is het fijn als de verlichting van de fiets van uw kind in orde is.

Actief na schooltijd

02 oktober 2015 - Donderdag 1 oktober kregen we op school een geheimzinnige doos van Dieuwertje Jansen van het Brede School Team. In de doos zat een usb-stick met een film en een brief voor alle groepen. Het ging allemaal over de nieuwe website!

Gordelcontrole

30 september 2015 - Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland - afdeling De Wolden hielden vandaag een gordelcontrole aan de Postweg. Dit was de tweede controle van VVN na de actie van onze wijkagent begin september.

Veilig mee in de auto

09 september 2015 - Op woensdagochtend 9 september werden alle auto's onderweg naar school aangehouden...

Peuterdans op IKC De Horst

07 september 2015 - Deze week zijn de peuter/kleuterdanslessen van juf Charel begonnen! De kinderen genoten in het speellokaal van de muziek en het bewegen. Als uw kind gebruik maakt van ons peuterarrangement, kan het ook profiteren van de peuterdanslessen van juf Charel.

Lunch in de klas

24 augustus 2015 - Het was maandag erg gezellig tussen de middag! Dit was de eerste dag waarop we werkten met het nieuwe continurooster.

Midzomeractie Emma Kinderziekenhuis

29 juni 2015 - Omdat ik afgelopen periode een paar keer in het Emma Kinderziekenhuis heb gelegen en erg veel zieke kinderen heb gezien, ben ik op het idee gekomen om op de Midzomermarkt een inzamelingsactie voor zieke kinderen te houden.

Ewout is de beste rekenaar van onze school!

21 mei 2015 - Ewout uit groep scoorde dit jaar als beste in de W4kangoeroe-wedstrijd!

Groep 8 herdenkt

01 mei 2015 - De leerlingen van groep 8a en 8b stonden vrijdagmiddag 1 mei bij het graf van de Australische piloot Francis Graham Latham. Hij werd met vliegtuig en bemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 neergeschoten in de omgeving van de Wijk en ligt begraven op ons kerkhof.

Groep 7/8a bouwt 'Stella'

01 mei 2015 - Als je vader werkt bij één van de hoofdsponsoren van de 'Stella' de prijswinnende door zonne-energie aangedreven auto van de Technische Universiteit Eindhoven, dan heb je een dijk van een onderwerp voor je spreekbeurt!

Koningsspelen 2015

24 april 2015 - 24 april 2015. Vandaag deden de leerlingen van onze school ook weer mee aan de Koningsspelen.

8e op Debattoernooi!

18 april 2015 - Onze leerlingen zijn vandaag (zaterdag 18 april) 8e geworden van 30 deelnemers op het basisschool debattoernooi in Papendrecht.

Nijntje Beweegdiploma uitgereikt

17 april 2015 - Sinds oktober vorig jaar hebben de kleuters van groep 1 en de Wijker Gymnastiek Verenging WGV samen wekelijks geoefend voor het Nijntje Beweegdiploma. Deze week hebben de leerlingen hun diploma gehaald!

Groep 8 - herinneringskamp Westerbork

17 april 2015 - Vrijdag 17 april hebben de leerlingen van groep 8 een bezoek gebracht aan het herinneringskamp Westerbork.

Julia uit groep 8 Nederlands kampioen!

07 april 2015 - Vrijdag 20 maart is Julia Ottevanger met haar pony Silver in Ermelo Nederlands kampioen geworden. We zijn erg trots op haar!

Welkom Emma!

09 maart 2015 - Vrijdag 6 maart is de dochter van meester René en Janneke (en het zusje van Mats) geboren.

Dansen met Luciël

06 maart 2015 - De leerlingen van groep 1 en 2 werden vandaag verrast met een echte dansles in het speellokaal.

Kerstfeest

18 december 2014 - We kijken als team terug op een geslaagd kerstfeest op school. De nieuwe opzet, een samenzijn in de groepen en voor ouders/verzorgers en grootouders de gelegenheid bij te praten in het speellokaal bleek erg gezellig!

Sinterklaas 2014

05 december 2014 - Vrijdag 5 december deed Sint Nicolaas obs De Horst weer aan op zijn grote tocht door Nederland.

De Horst en Het Veldboeket strijden om plek gemeentelijke trefbalfinale

24 november 2014 - Op woensdag 19 november vond de voorronde van het trefbaltoernooi plaats in de sporthal van de Wijk. The Headhunters van De Horst hebben de gemeentelijke finale gewonnen!

Schoolontbijt 2014

10 november 2014 - Samen ontbijten: gezellig en gezond! We zijn vrijdag op school begonnen met een schoolontbijt. Dit werd mogelijk gemaakt door Coop de Wijk.

Mensa Slimmer IQuiz

29 oktober 2014 - Alle leerlingen van groep 8 hebben op woensdag 1 oktober meegedaan aan de klassikale eerste ronde van de Mensa Slimmer IQuiz. Ewout, Arnout en Lina zijn hier als winnaars uitgekomen!

Drents Museum en Drents Archief

28 oktober 2014 - Groep 8 is dinsdag 28 oktober naar het Drents Museum en Drents Archief geweest.

Kindergemeenteraad De Wolden 2014

24 oktober 2014 - De leerlingen van groep 8b hebben meegedaan aan de tweede Kindergemeenteraad. Dit was op donderdag 23 oktober in de raadzaal in het gemeentehuis van Zuidwolde. Vijf basisscholen uit De Wolden hebben de afgelopen weken lessen in (lokale) democratie gehad en voorstellen voorbereid.

Juf Hilde en Duuk op bezoek

21 oktober 2014 - Een stralende juf Hilde kwam met Duuk bij ons op visite.

Meester- en juffendag groep 1, 2 en 3

10 oktober 2014 - Meester- en juffendag in de groepen 1 en 2 en 3 is helaas alweer voorbij!

Dag van de Leerkracht 2014

07 oktober 2014 - Wat heeft u via uw kind ons team geweldig verrast maandagochtend! Het werd voor de leerkrachten een heel feestelijk begin van de week.

Verkeersplein

01 oktober 2014 - Met dank aan de familie Timmerman konden de leerlingen van groep 4, 5 en 6 genieten van een verkeersplein op de parkeerplaats bij de school.

Hoedjesparade

16 september 2014 - Op Prinsjesdag hebben we 's middags in groep 8b een hoedjesparade gehouden.

Welkom Duuk!

05 september 2014 - Woensdag 3 september is de zoon van juf Hilde en Stefano geboren.

Leraar van het Jaar 2014?

01 september 2014 - Vorige week kreeg juf Hilde bericht dat zij door is naar de volgende ronde in de landelijke verkiezing voor Leraar van het Jaar 2014.

Wijkerfeestprogramma De Horst en verierde wagen.

30 augustus 2014 - Ook dit jaar zijn de leerlingen van de Horst uitgenodigd op het feestterrein van het Wijkerfeest voor een gezellige ochtend / middag met spelletjes.

Afscheidsmusical groep 8

03 juli 2014 - Ze gaan alweer weg, de leerlingen van groep 8, maar niet zonder een spetterende finale!

Zwemwedstrijden

30 juni 2014 - De jaarlijkse zwemwedstrijden zijn weer gehouden.

Nieuwe fotoseries

28 juni 2014 - In de laatste weken voor de zomervakantie vinden er weer veel leuke activiteiten plaats.

Schoolreis groep 8

26 juni 2014 - De schoolreis der schoolreizen is weer voorbij. De leerlingen van groep 8 zijn weer thuis, maar niet zonder al die geweldige indrukken die zij samen hebben meegemaakt.

Nieuwe fotoseries

23 juni 2014 - Er zijn nieuwe fotoseries toegevoegd aan ons foto-album.

Team groep 6 kampioen schoolkorfbal Drenthe!

10 juni 2014 - In het pinksterweekend werd in Roden het provinciale kampioenschap schoolkorfbal gehouden.

Dag juf Anneke!

25 mei 2014 - Vrijdag 23 mei hebben we afscheid genomen van juf Anneke, zij werkte voor het laatst in groep 4. Na de zomervakantie zal zij op de Esdalschool in Veeningen haar onderwijscarrière vervolgen. Natuurlijk mocht Juf Anneke niet zomaar ongemerkt vertrekken.

Groep 6 kampioen schoolkorfbal

22 mei 2014 - Tijdens het schoolkorfbaltoernooi op woensdag 21 mei in Meppel is het team van groep 6 kampioen geworden!

Aanpak kleuterplein

17 mei 2014 - Vandaag, 17 mei 2014, is een lang gekoesterd plan eindelijk gerealiseerd, de aanpak van ons kleuterplein.

Schoolreis groep 6 en 7

14 mei 2014 - Woensdag 14 mei zijn de groepen 6 en 7 eropuit getrokken voor hun jaarlijkse schoolreis.

Gastles Steef van Baalen in groep 4

10 mei 2014 - Vrijdag 9 mei heeft Steef van Baalen, de vader van Arnout en Merel, een gastles “uilenballen uitpluizen” gegeven in groep 4.

Groep 8 herdenkt

26 april 2014 - De leerlingen van groep 8a en 8b stonden vrijdagmiddag 25 april bij het graf van de Australische piloot Francis Graham Latham. Hij werd met vliegtuig en bemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 neergeschoten in de omgeving van de Wijk en ligt begraven op ons kerkhof.

Koningsspelen

25 april 2014 - Op vrijdag 25 april werden voor de tweede keer de Koningsspelen gehouden. De groepen 3 t/m 8 deden dit op het sportveld. De groepen 1 en 2 op het kleuterplein.

Leesvirus 2014

21 april 2014 - Groep 6a en 6b gingen op 8 april naar de Buddingehof in Ruinerwold voor de afsluiting van het Leesvirus. Onze leerlingen vielen in de prijzen deze ochtend!

Grote Rekendag 2014

02 april 2014 - Op 2 april was er weer de grote landelijke Rekendag. Het thema dit jaar was ‘De klas in beeld’.

Kuikentjes op school

24 maart 2014 - In de gang in de kleuterbouw staat een bak met kuikentjes.

KlasseLunch

24 maart 2014 - Door het volgen van het lesprogramma KlasseLunch maken we de leerlingen van groep 6, 7 en 8 bewust van wat ze eten en de keuzes die ze daarin maken.

Flessenactie Filipijnen

06 januari 2014 - De flessenactie die Rick voor de Filipijnen heeft georganiseerd, heeft € 69,25 opgeleverd.