Nieuws

2016-2017 is begonnen!

maandag 5 september 2016 - De zomervakantie is achter de rug en we hopen dat iedereen een fijne tijd heeft gehad. Het nieuwe schooljaar is begonnen! In alle groepen worden op dit moment activiteiten gedaan in het kader van groepsvorming. We noemen de eerste weken De Gouden Weken!

Dit gaat om uitwisselen, (hernieuwde) kennismaking, het opfrissen van de schoolafspraken en het maken van eigen groepsafspraken. We besteden onder andere aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. Dan gaat het ook om "voordoen is nadoen": Wat van kinderen wordt gevraagd, moet de leerkracht (of de volwassene) zelf ook doen, voordoen. We benoemen veel en vaak wat we graag zien van de kinderen. Wat we goed vinden. We voorkomen NIET-zinnen, we zeggen wat we wel graag willen. De kinderen doen veel samenwerkspelletjes in deze periode. We zorgen ervoor dat zij met alle kinderen uit de groep samenwerken. We gaan ervan uit dat een kind niet met ieder bevriend hoeft te zijn. We willen wel graag dat zij met iedereen kunnen samenwerken.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer