Nieuws

3D-printer in groep 8

vrijdag 12 februari 2016 - Jos Kok, opa van Thijs en Joyce en initiatiefnemer van het project 3D-Kanjers, is vrijdag in groep 8 geweest om te vertellen over de 3D-printer. Het is een project om leerlingen enthousiast te maken voor techniek.

Komende periode zullen de leerlingen onder leiding van meester René en een aantal enthousiaste ouders zelf een 3D-printer in elkaar zetten. Alle leerlingen zullen kennismaken met  de printer, er zal in groepjes aan het project gewerkt worden. De leerlingen zullen ook digitaal ontwerpen maken en deze uit laten printen. Werken met een 3D-printer is uitdagend en leuk. Leerlingen kunnen innovatieve oplossingen voor bestaande problemen bedenken en maken. Ze kunnen met hun handen werken, maar ook met moderne technologieën. Ze leren buiten gebaande paden denken en nieuwe verbanden zien, ze gaan experimenteren en onderzoeken. Het 3D-printer project is mede mogelijk gemaakt door een financiële impuls van stichting Wolderwijs.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer