Nieuws

Bouw 3D printer groep 8

vrijdag 11 maart 2016 - Groep 8 is begonnen aan het 3DKanjer project waar alle scholen van Stichting Wolderwijs aan mee doen.

Bouwdag 3

Dekinderen zijn vandaag al voor de 3e keer bezig geweest met de 3D printer.

Verschillende groepjes zijn bezig geweest met verschillende dingen in elkaar zetten zoals; het frame, de material feeder, de Z-stage, extrusion head en de X Y axes.

Het frame was al klaar dus vandaag hebben ze de X Y axes er al deels ingezet.

De kinderen hebben hard gewerkt, en als ze niks konden doen zaten ze alvast dingen die geprint kunnen worden te ontwerpen.

De hulpouders hebben ook meegeholpen maar het grootste deel hebben de kinderen zelf gedaan.

 

Bouwdag 1

Naast de diverse bouwgroepen, is er ook een mediagroep die van elke bouwdag verslag doet. Hieronder leest u het verslag van vrijdag 19 februari. Ook maken zij foto's, die je in ons fotoalbum kunt bekijken.

De kinderen van groep 8 komen al op gang. Ze zijn bezig met het zoeken wat voor onderdelen die ze nodig hebben voor het bouwen van hun eigen opdracht. Dat doen ze op 3D kanjers.nl

De kinderen die geen bouw opdracht hebben gekregen, zijn bezig met Tinkercad. Dat is een ontwerp site voor de 3d printer. Die kunnen dan hun eigen ontwerp maken die geprint kan worden op de 3d printer.

De meester helpt ook mee die maakt dymo labels voor de schroefjes, zodat we kunnen zien welke maat elk schroefje is en zo kunnen we sneller aan het werk.

Er zijn vier groepen bezig met het bouwen van de 3D printer. De eerste groep is bezig met het maken van het frame. Het gaat uitstekend ze hebben alle onderdelen verzameld.

Het tweede groepje is bezig met de X as en de Y as.

Het derde groepje is bezig met de Extrusion Head, die zijn al een heel eind op weg!

Het vierde groepje maakt het z frame dat is de plaat waarop geprint wordt.

 

 

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer