Nieuws

Gastles Steef van Baalen in groep 4

zaterdag 10 mei 2014 - Vrijdag 9 mei heeft Steef van Baalen, de vader van Arnout en Merel, een gastles “uilenballen uitpluizen” gegeven in groep 4.

Als een echte onderwijzer wist Steef eerst de voorkennis rond uilen te activeren. Wat wisten de leerlingen er al van? Vervolgens werd er een  filmpje getoond over het gedrag van uilen en over uilenballen. En toen kwam natuurlijk het spannendste onderdeel van de les aan de orde. Van het Drents Landschap had Steef voor iedere leerling minstens twee uilenballen meegenomen die de leerlingen mochten uitpluizen. Met tandenborstel en pincet werden er schedeltjes, scheenbeentjes, werveltjes, bekkentjes en kaakjes tevoorschijn getoverd. En wat een verwondering en enthousiasme als je dit allemaal door een loepje kunt bekijken! Dit maakt het vak nou zo leuk! Alles werd mooi opgeplakt op een zwarte ondergrond en meegenomen naar huis.

Dank je wel Steef voor deze inspirerende doe- en beleefles. De leerlingen zullen dit niet snel vergeten. Wat ons betreft: Meteen weer op de jaarplanning voor volgend jaar!

 

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer