Nieuws

Gordelcontrole

woensdag 30 september 2015 - Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland - afdeling De Wolden hielden vandaag een gordelcontrole aan de Postweg. Dit was de tweede controle van VVN na de actie van onze wijkagent begin september.

Vanaf 8.15 uur is gecontroleerd. Er werden 24 bestuurders aangehouden, van hen droegen 19 bestuurders een gordel. Van de 39 kinderen die vervoerd werden, droegen 33 een gordel. Er zat 1 kind op schoot bij de bestuurder.

Auto's worden steeds veiliger. Met behulp van kreukelzones, kooiconstructies en airbags beschermen zij de inzittenden. De autogordels vormen hierbij een onmisbare schakel. De gordelcontroles zijn bedoeld om iedereen te helpen herinneren aan het veilig vervoeren van kinderen, ook al is het maar een klein stukje... 

De resultaten van de gordelcontroles die bij onze school zijn uitgevoerd, worden doorgegeven aan de provincie Drenthe. Deze bepaalt naar aanleiding van de resultaten of er een opdracht komt tot handhaving van de controles.

 

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer