Nieuws

Gouden weken 2017

woensdag 6 september 2017 - In alle groepen worden op dit moment activiteiten gedaan in het kader van groepsvorming. We noemen de eerste weken De Gouden Weken!

Tijdens de eerste schoolweken zijn er in de groep activiteiten die te maken hebben met het opfrissen van schoolafspraken en het maken van groepsafspraken. Na zes weken vakantie is een hernieuwde kennismaking met klasgenoten ook een goed idee! We besteden onder andere aandacht aan hoe we met elkaar omgaan. Wat van leerlingen wordt gevraagd, moet de leerkracht (of de volwassene) zelf ook doen, voordoen, voorleven. We geven het goede voorbeeld. We benoemen veel en vaak wat we graag zien van de leerlingen. Wat we goed vinden. We voorkomen NIET-zinnen, we zeggen wat we wel graag willen. De kinderen doen veel samenwerkspelletjes in deze periode. We zorgen ervoor dat zij met alle kinderen uit de groep samenwerken.

We gaan ervan uit dat een kind niet met iedereen bevriend hoeft te zijn. We willen wel graag dat zij met iedereen kunnen samenwerken.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer