Nieuws

Groep 8 herdenkt

vrijdag 1 mei 2015 - De leerlingen van groep 8a en 8b stonden vrijdagmiddag 1 mei bij het graf van de Australische piloot Francis Graham Latham. Hij werd met vliegtuig en bemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 neergeschoten in de omgeving van de Wijk en ligt begraven op ons kerkhof.

In 1988 heeft onze school  zijn graf geadopteerd, met de belofte om elk jaar dit graf te bezoeken met de oudste leerlingen van de school. Siemen en Caithlin legden een krans namens de school en alle leerlingen mochten een bloem achterlaten bij het graf van de piloot, die daar, heel ver van huis, aan de oever van De Reest, begraven ligt. We waren trots op onze leerlingen, die prachtige, zelfgeschreven gedichten voordroegen. We kijken terug op een sfeervolle herdenking waarbij ook burgemeester Roger de Groot en meester Jan Tijink aanwezig waren. 

In ons fotoalbum vind je een sfeerimpressie van deze activiteit.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer