Nieuws

Leerlingen groep 3 lezen voor aan bewoners Dunninghe

donderdag 14 april 2016 - De leerlingen van groep 3 hebben woensdagochtend allemaal mooie versjes voorgedragen aan de bewoners van verzorgingshuis Dunninghe in De Wijk. Iedere maand gaat één klas van onze school hier op bezoek in het kader van het project Jong & Wijs.

Dit project is een samenwerking tussen OBS De Horst en verzorgingshuis Dunninghe en het jongerenwerk van Welzijn De Wolden en de sportfunctionaris van de gemeente.

Nadat de kinderen allemaal mooie verhaaltjes en versjes hadden voorgelezen, wilde één van de bewoners ook nog wel wat voorlezen. Dit bleek niemand minder dan oud-meester Schoenmaker uit Ruinerwold. Je kon merken dat hij het voorlezen nog niet verleerd is! De kinderen luisterden aandachtig naar de mooie versjes van Annie M.G. Schmidt. De ochtend werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van een aantal kinderliedjes en natuurlijk het Drentse volkslied.

De volgende activiteit van dit schooljaar waarbij de bewoners uitgenodigd zullen worden is de musical, de afscheidsvoorstelling die in de laatste schoolweek voor de zomervakantie uitgevoerd zal worden door leerlingen van groep 8.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer