Nieuws

Kindergemeenteraad De Wolden 2014

vrijdag 24 oktober 2014 - De leerlingen van groep 8b hebben meegedaan aan de tweede Kindergemeenteraad. Dit was op donderdag 23 oktober in de raadzaal in het gemeentehuis van Zuidwolde. Vijf basisscholen uit De Wolden hebben de afgelopen weken lessen in (lokale) democratie gehad en voorstellen voorbereid.

De volgende voorstellen werden tijdens de Kindergemeenteraad gepresenteerd: ´Het Sportfeest´ van o.b.s. De Horst, ´De Kunstmuur´ van c.b.s. De Arendsvleugel, ´Kinderen geven oude mensen zonnestralen' van o.b.s. De Bosrand, ´Voor alle scholen een moestuin´ van o.b.s. De Klimtoren en ´Het Bevrijdingsfeest´ van c.b.s. De Heidevlinder. Albert Haar van D66 heeft van te voren een gastles gegeven in de klas en coachte onze fractie tijdens het debat. De leerlingen hebben hun voorstel geweldig toegelicht. Het plan van o.b.s. De Bosrand kreeg de meeste stemmen. Zij krijgen €750,00 om dit ten uitvoer te brengen. Het was een spannende avond en de leerlingen lieten zich van hun beste kant zien. We zijn heel trots op hen! 

Klik hier voor meer foto's.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer