Nieuws

Koningsspelen

vrijdag 25 april 2014 - Op vrijdag 25 april werden voor de tweede keer de Koningsspelen gehouden. De groepen 3 t/m 8 deden dit op het sportveld. De groepen 1 en 2 op het kleuterplein.

Voordat de kleuters sportief werden, werd er eerst uitgebreid ontbeten. Een stevig ontbijt is namelijk essentieel voor de krachtmetingen die later op de ochtend op het programma stonden. Om negen uur was het dan zover en werden de leerlingen in groepjes opgehaald uit de klas. Het kleuterplein was versierd en uit de luidspreker klonk vrolijke muziek. Onze dag begon een beetje mistig, maar al snel brak de zon door. De kleuters hebben van alles gedaan; bal werpen, hindernisbaan met de kruiwagen, schatgraven, hoepeldans, sjoelen, toren bouwen, springen op het springkussen, … teveel om op te noemen! Er werd deze ochtend ook geschminkt en de dorst kon gelest worden bij de Ranjakoe die deze ochtend een beetje last had van lekkage. Ook konden de kinderen stoepkrijten op het schoolplein of even lekker zitten op bank om te kijken naar de anderen. In ons fotoalbum kun je nog een kijkje nemen. We hebben geprobeerd iedereen op de foto te zetten. De foto's van de groepen 3 t/m 8 zijn inmiddels ook geplaatst.

De dag van de groepen 3 t/m 8 werd gestart met een gezamenlijk warming up dans 'Doe de Kanga' om warm aan de sportonderdelen te beginnen. In gemengde groepen met leerlingen van 3 tot en met 8 gingen ze de verschillende atletiekonderdelen bij langs.

Hardlopen, verspringen, kleine en grote bal werpen, korf schieten, hindernisbaan, er kwam van alles aan bod. Na deze actieve Koningspelen stond er een heerlijke lunch klaar in de klassen. Hier hebben de leerlingen en leerkrachten heerlijk van gesmuld.

We willen alle hulpouders bedanken voor hun geweldige inzet. Zonder jullie was deze morgen niet zo'n succes geweest!

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer