Nieuws

Leesvirus 2014

maandag 21 april 2014 - Groep 6a en 6b gingen op 8 april naar de Buddingehof in Ruinerwold voor de afsluiting van het Leesvirus. Onze leerlingen vielen in de prijzen deze ochtend!

Het Leesvirus is een leesstimuleringsprogramma voor groep 6. Op school werden de leerlingen uitgedaagd 10 boeken te lezen, hun mening te geven over deze boeken en op de website www.leesvirus.nl vragen over de boeken te beantwoorden. Hiermee konden punten worden verdiend. Tijdens het lezen van de Leesvirusboeken zijn de leerlingen behoorlijk besmet geraakt met het Leesvirus! De leerlingen konden hun stem uitbrengen op het boek dat zij het mooist vonden. Het meest besmette boek is "Mees Kees gaat verhuizen" van Mirjam Oldenhave, dat boek kreeg de meeste punten van de leerlingen. Alle groepen hadden een act, lied of dans rond een Leesvirusboek voorbereid en zij presenteerden dit aan de andere scholen. De afsluiting bestond naast de presentaties uit een korte kennisquiz over de boeken. De winnaar van deze quiz ontving voor de klas een heerlijke slagroomtaart. Groep 6a kwam thuis met de taart en groep 6b nam de beker in ontvangst. Dubbel in de prijzen dus! Gefeliciteerd!

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer