Nieuws

Mensa Slimmer IQuiz

woensdag 29 oktober 2014 - Alle leerlingen van groep 8 hebben op woensdag 1 oktober meegedaan aan de klassikale eerste ronde van de Mensa Slimmer IQuiz. Ewout, Arnout en Lina zijn hier als winnaars uitgekomen!

Daarom mochten zij met juf Lisanne mee naar de tweede ronde in Zwolle. Deze tweede ronde vond plaats op 29 oktober vanaf 13.00 uur op het Thomas a Kempis College. Het werd een loeispannende middag met allemaal "echt slimme vragen", niet de bekende weetjes of rekenvragen die je wel vaker voorgeschoteld krijgt. Onze leerlingen deden het heel goed en zijn 10e geworden van onze regio. Lina, Ewout en Arnout, geweldig dat jullie namens onze school meededen! We zijn trots op jullie.
De Mensa Slimmer IQuiz is een uitdagende quiz voor leerlingen van groep 8. Vereniging Mensa organiseerde deze nationale quiz wegens groot succes voor de tweede keer. Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. In Nederland bestaat Mensa ruim 50 jaar. Mensa Nederland is blij met de positieve ontwikkelingen in het basis- en voortgezet onderwijs, waar de aandacht groeit voor kinderen die meer kunnen en willen.
Klik hier voor meer foto's.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer