Nieuws

Nijntje Beweegdiploma uitgereikt

vrijdag 17 april 2015 - Sinds oktober vorig jaar hebben de kleuters van groep 1 en de Wijker Gymnastiek Verenging WGV samen wekelijks geoefend voor het Nijntje Beweegdiploma. Deze week hebben de leerlingen hun diploma gehaald!

Dinsdag 14 april was het zover. De leerlingen van groep 1 hebben 's ochtends vol enthousiasme laten zien dat ze o.a. kunnen rollen, ballen, draaien, duikelen, hinkelen, klauteren, glijden, springen, schommelen en zwaaien. Na deze laatste les, ontvingen zij het Beweegdiploma. Ook ouders, opa's en oma's waren van de partij om dit feest te vieren. Iedereen was apentrots op onze jeugdige sporters. Nogmaals gefeliciteerd!
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Wij vinden het belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond en helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra een kind kan lopen, zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale  en cognitieve ontwikkeling. De KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) stimuleert gymverenigingen in samenwerking met o.a. basisscholen meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Hierbij is Nijntje ambassadeur van het Beweegdiploma. 

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer