Nieuws

Oer en stoer

maandag 9 november 2015 - Kunstenares Maria Mink geeft op vrijdagmiddag een stoere les aan de leerlingen van groep 6, 7 en 8 tijdens ons creatief circuit.

De eerste les leerden de leerlingen van de Indianen over totemdieren. Zij gingen als een echte beeldhouwer op kleine schaal aan de slag met speksteen. Ieder heeft een sieraad gemaakt! Speksteen is een zachte steen en daar kun je met een spijker in krassen. Je kunt dan je eigen amulet maken met bijvoorbeeld een klauw van een dier er op. 

De tweede les ging over een katapult. Met bolletjes verf mochten de leerlingen na even oefenen schieten op een houten achtergrond. Na verschillende bolletjes werd het een prachtig kunstwerk. Met een brander hebben de leerlingen jute bewerkt.  Met een troffel hebben ze verf en zand gemengd. Dit geverfde zand hebben ze gebruikt om een soort grotschildering te maken. 

De leerlingen van groep 6 waren heel enthousiast over de lessen. De komende weken krijgen groep 7 en 8 deze uitdaging aangeboden.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer