Nieuws

Parkeren bij De Horst

vrijdag 16 juni 2017 - Bij regenachtig weer is onze parkeerplaats snel vol. Er ontstaat een opstopping. Daarom kiest men soms voor het parkeren van de auto verderop in de Postweg. Bewoners van de Postweg hebben hier last van. Gemeente De Wolden heeft een plan gemaakt:

  1. Bij de school staan uitneembare palen die de overgang parkeerplaats/schoolplein aangeven. Deze worden iedere keer vernield en zitten dan los. Beter zou zijn om hier nieuwe vaste palen in te doen waarvan er 1 uitgehaald kan worden bij calamiteiten.

    Voorstel is: 3 vaste palen en 1 losse.

  2. Er is 1 in/uitgang op het parkeerterrein voor de school. Voor de doorstroming is het beter een uitgang aan te leggen nabij de fietsen-inrit.

    Er kan 1-richtingverkeer worden aangegeven en er kan ter hoogte van de pannakooi een tegelpad aangelegd worden waar mensen hun kinderen af kunnen zetten en vervolgens direct door kunnen rijden.

  3. De boogstraal zou iets verruimd kunnen worden bij de in- en uitgang van het parkeerterrein zodat de stoepranden niet direct worden geraakt bij in/uitrijden.

  4. Op de Nijsinghweg/Tillemaweg is een kiss and ride strook aangelegd. Dit staat echter nergens aangegeven. Als de weg besneeuwd is, is het niet te zien. We zouden daar 2 bordjes kunnen plaatsen met daarop aangegeven kiss and ride.

Laatste Nieuws

Cultuur Explosie De Wolden

In 2017 staat kunst & cultuur in De Wolden overal in de schijnwerpers. Ook voor alle scholen is er een explosie van cultuur. Vandaag waren de leerlingen van De Horst en het Veldboeket aan de beurt.  Lees verder lees meer