Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 12 december 2017

Kerstfeest 2017 op IKC De Horst

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

 

Hierbij willen we u nader informeren over de activiteiten van het kerstfeest. We weten dat deze periode niet voor iedereen feestelijk is. We maken van dichtbij mee dat het in een leven zomaar anders kan verlopen dan gehoopt. Op school zorgen we voor rust en regelmaat. We vieren het kerstfeest zoals de meesten van u al eerder hebben meegemaakt. In de groep hebben we aandacht voor wie er niet bij kan zijn.

Zoals al is genoemd, vieren de leerlingen samen met de leerkrachten het kerstfeest. Dit doen zij in de klas. Daarbij vragen we u om hapjes klaar te maken, zo'n 10 stuks die u kunt aanleveren op een schaal of een warmhoudplaat. Ideeën en intekenlijsten voor deze hapjes vindt u vanaf 6 december naast de toegangsdeuren van de klassen.

Op donderdag 21 december vieren wij ons kerstfeest. Dit start om 17.00 uur en duurt tot 18.30 uur in de klas van uw kind(eren).

Wij openen onze deuren om 16.45 uur zodat u de hapjes in de klassen kunt brengen. Hier zullen de leerkrachten u ontvangen.

 

Om de verkeerstromen in de school te optimaliseren, vragen wij u rekening te houden waar u naar binnen gaat:

-        Voor de groepen 6 t/m 8 gebruikt u als ingang de nooduitgang van de bovenbouw. De deur hiervan bevindt zich naast van de ingang van Doomijn.

-        Voor de groepen 4 en 5 gebruikt u de ingang links van het kleuterhek.

-        Voor de groepen 1, 2 en 3 gebruikt u de kleuteringang.

Wilt u de school verlaten via de hoofdingang? Zo komt u vanzelf uit op de plek van de samenzang (bij droog weer).

 

Ouder(s) en/of verzorger(s) met meerdere kinderen maken gebruik van de ingang voor de klas waar zij als eerste de hapjes brengen. Wij willen u vragen om, indien van toepassing, van boven naar beneden te werken. Zo creëren we éénrichtingsverkeer op de trappen.

 

Als het weer goed is, starten wij het kerstfeest om 17.00 uur gezamenlijk op het schoolplein van De Horst met een samenzang. Wij hopen dat u daarbij ook aanwezig bent! Bij slecht weer starten wij om 17.00 uur in de klassen.

 

Ook ons KDV en peuterarrangement (0-4 jaar) doen mee met de kerstviering. De invulling van de kerstviering zal hetzelfde zijn zoals hierboven staat beschreven. Wij willen u alleen vragen om samen met uw kind te komen en mee te eten. We snappen dat sommige kinderen eerder naar huis gaan. De kinderen die deze dag aanwezig zijn kunnen uiteraard blijven en mee eten. Voor bord/bestek wordt gezorgd. De intekenlijst hangt op de groep. 

 

Van 17.00 uur tot 18.30 uur zal de ouderraad van De Horst in het speellokaal een kerstinstuif verzorgen voor de ouder(s) en/of verzorger(s) die op school willen blijven. Hiervoor vraagt de OR of u 10 extra hapjes mee wilt nemen naar school. De OR zorgt voor iets te drinken.

Het goede doel dat we dit jaar willen steunen is Stichting Maneschijn. Het DJ-duo Spinning Rivers komt muziek verzorgen. U kunt bij Rick Roos en Robert Jonkers uw verzoeknummer tegen vergoeding aanvragen. De totale opbrengst komt ten goede aan Stichting Maneschijn. We zijn er heel trots op dat deze oud-leerlingen hun bijdrage komen leveren aan het kerstfeest op De Horst!

 

Vanaf 18.30 uur bent u welkom in de klassen om daar nog een hapje mee te eten en te genieten van de kerstsfeer. Uiteraard bent u ook welkom in alle andere klassen.

 

Indien u hier geen gebruik van wilt maken, vragen wij u wel om uw kind om 18.30 uur uit de klas op te halen. Uiterlijk 19.00 uur zullen wij beginnen om de school op te ruimen en eindigt het kerstfeest.

 

Denkt u dus aan het intekenen voor de hapjes en wilt u uw kind een bord, beker en bestek meegeven voor het eten op school? Dit kan prima op donderdagochtend 21 december. Het is handig als u het servies en het bestek voorziet van een naam.  

 

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Afwezigheid Valentine de Ruyter

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Als u dit leest, ben ik in Kaapstad. Ik volg sinds 2016-2017 een masteropleiding in Groningen. U weet daar misschien van en dat is de reden waarom ik op vrijdag niet aanwezig ben. Een van de onderdelen van de opleiding is een studiereis naar Zuid-Afrika. Met een aantal medestudenten zal ik in Kaapstad een onderzoek doen voor TSiBA University. Tijdens mijn afwezigheid worden de directietaken overgenomen door juf Jeanette Boertjes, onze locatiecoördinator. Juf Jeanette is leerkracht van groep 6 en 7 en is lid van het managementteam. Ook onze bestuurder, Martijn Mulder, CvB van Wolderwijs, zal indien nodig op de achtergrond ondersteunen.

Met vriendelijke groet,

 

Valentine de Ruyter

Haar.werk kapsalon

Beste ouders/verzorgers,

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Cindy Luchies, ik ben getrouwd met Sebastiaan Luchies, en we hebben 2 dochters, Sara en Amber. Zoals een aantal van jullie misschien wel zullen weten, ben ik in september dit jaar begonnen met mijn kapsalon Haar.Werk aan de Molenstraat 38A in De Wijk.

Om het ouders gemakkelijk te maken, en mijn diensten verder uit te breidden, ontstond het idee om op school te komen knippen. Wanneer u aan het werk bent, wordt uw zoon of dochter netjes geknipt op IKC De Horst!

Voor wie is het?

Voor alle kinderen die gebruik maken van de opvang van De Horst

Hoe werkt het?

U kunt mij bellen om een afspraak te maken voor uw zoon of dochter, daarbij wel graag vermelden of uw zoon of dochter naar KDV, peuterarrangement of BSO gaat.

Voor de kleinere kinderen zullen we zorgen dat we het zo inplannen dat er 1 van de leidsters mee kan, de schoolgaande kinderen plan ik natuurlijk buiten schooltijden in. In overleg met de leidsters van de IKC zal ik de planning voor die dag maken, en zo kunt u uw zoon of dochter 's middags keurig geknipt weer ophalen!

 

Bij deze alvast een aantal data voor 2018:

Dinsdag 16 januari

Dinsdag 20 februari

Dinsdag 3 april

Dinsdag 22 mei

Dinsdag 3 juli

 

De kosten van het knippen zijn €13,00 per kind

Het is natuurlijk belangrijk dat uw zoon of dochter met het gewenste model thuiskomt! Daarom is het handig om even een foto van het gewenste model te sturen via Whats'app, of om dit telefonisch te overleggen wanneer u een afspraak maakt.

 

Voor het maken van een afspraak of eventuele vragen kunt u contact opnemen met:

Cindy Luchies Kapsalon Haar.Werk Tel: 06-14125453

Foto’s en filmopnamen

We vinden het net als u leuk om foto's of filmpjes te maken van de activiteiten op school. We moeten alleen wel rekening houden met de privacy van anderen. We verzoeken u daarom heel voorzichtig te zijn met het plaatsen van foto's en filmpjes op Internet wanneer u deze maakt tijdens een activiteit zoals een schoolreisje, excursie, viering enz. U mag beeldmateriaal op Internet plaatsen als alleen uw eigen kind erop staat of als u toestemming heeft van de ouders/verzorgers van de andere kinderen op de foto of film.

Verjaardag

Donderdag 14 december is juf Jeanette Boertjes jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Belangrijke data

Dinsdag 12 december: landelijke staking primair onderwijs, leerlingen vrij

Woensdag 13 december: Scala gastles muziek in groep 1/2; voor één keer is het consultatiebureau op 13/12, 20/12 gaat het consultatiebureau NIET door

Zaterdag 16 december: oud papier actie

Woensdag 20 december: geen plusklas

Donderdag 21 december: kerstviering, 17.00 - 18.30 uur

Maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari: kerstvakantie

Maandag 8 t/m vrijdag 12 januari: hoofdluiscontrole

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 8 januari 2018.


voorkeuren | disclaimer | contact