Editie 11 juli 2016

Afscheid van een schooljaar

Vrijdag nemen we afscheid van een schooljaar, wat gaat het snel! Dit is de laatste nieuwsbrief van 2015-2016. We wensen vanaf deze plaats iedereen een prettige zomer en we danken u voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij kijken terug op een fijn schooljaar met u en uw kind en hopen de leerlingen en u vanaf maandag 29 augustus in goede gezondheid weer op school te ontmoeten in hun nieuwe groep.

Er zijn, zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, twee bijzonderheden te noemen. Juf Monika was afgelopen dinsdag voor het laatst, zij werkt vanaf komend schooljaar op Het Groene Hart in Zuidwolde. Juf Hilde was donderdag voor het laatst op school. Zij heeft een nieuwe baan als orthopedagoog bij de IJsselgroep. Zij neemt afscheid van haar groep na een tuinfeest. Als team hebben we dinsdagmiddag afscheid van juf Monika genomen en doen dit vrijdagmiddag van juf Hilde.

Musical groep 8: Herrie op het eiland

Afgelopen week stond ook in het teken van de afscheidsmusical van groep 8. Al weken hebben de leerlingen geoefend, gezongen, decorstukken ontworpen en geschilderd.

Gangster Johnny Penoze denkt zich met zijn liefje Samantha en maten Boris en Pim schuil te kunnen houden op een 'rustig' tropisch eiland. Niemand zal ze hier zoeken. De schat is voorlopig veilig en wordt snel in een kist onder één van de vele palmbomen begraven. Dan ontstaat er herrie. Een cruiseschip vol met kleurrijke passagiers meert aan. De charmante Kapitein Kibbeling met zijn slimme assistent Edith, de vele bijzondere passagiers en het personeel komen allemaal van boord om het eiland te verkennen. Het is gedaan met de rust. De gangsters moeten snel een list verzinnen om al die mensen van het eiland af te krijgen. Wat volgt is een hilarische opeenstapeling van misverstanden en gekke plotwendingen. Allereerst verkleden de gangsters zich als piraten, maar de passagiers trappen hier niet in. 'Het lijkt wel een slecht toneelstuk,' zegt Kapitein Kibbeling. Dan speelt Samantha dat zij Spinderella de Spinnenkoningin is die als enige de zogenaamd gevaarlijke megaspin (Pim) in bedwang kan houden. Nu ontstaat wel enige paniek. Er wordt besloten onmiddellijk van het eiland te vertrekken maar… het schip is weg! Mevrouw Kip, die een spoedcursus volgde 'hoe-vaar-ik-een-cruiseschip', heeft de boot genomen! Als er dan ook nog een schatkaart wordt gevonden, ontstaat er een ware tweestrijd tussen de passagiers en de gangsters. De schatkaart brengt de groep namelijk bij een wonderlijke steen in een grot, bewaakt door zeemeerminnen. Wie de steen wegneemt ontvangt eeuwige rijkdom, maar dan zal het eiland zinken! De spanning stijgt. Gelukkig komt mevrouw Kip terug met een generaal en zijn peloton soldaten en dan lijkt alles toch nog goed te komen.

Donderdag 14 juli hebben we om 12.30 uur de leerlingen van groep 8 uitgezwaaid. Hun basisschooltijd is nu echt voorbij. De leerlingen van groep 1 t/m 7 vormden een haag voor de oudste groep. We wensen hen veel succes op het voortgezet onderwijs.

Zomerlezen

De zomervakantie lonkt! Heerlijk natuurlijk, maar vaak lezen kinderen in de vakantie minder dan normaal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen, die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval in leesontwikkeling hebben. Hoe kunt u helpen die zomerdip te voorkomen? Door in de zomervakantie samen met uw kind regelmatig te lezen. Liefst iedere dag ongeveer tien minuten. Wat kan er gelezen worden? Alles wat uw kind leuk vindt, kunt u samen lezen. Natuurlijk kunt u ook boeken lenen uit de bibliotheek. Juf Janny, juf José, juf Tilly en juf Ariadne van groep 3 en 4 zullen aan leerlingen van groep 3 en 4, van wie zij vinden dat dit nodig is, een boekje van Vos en Haas uitlenen in de zomervakantie om te blijven oefenen met lezen.

Jaarkalender 2016-2017

We leggen op dit moment de laatste hand aan de jaarkalender voor 2016-2017. In de eerste week van het nieuwe schooljaar krijgt uw oudste kind deze jaarkalender, waarvan de informatiegids een onderdeel is, mee naar huis. U vindt alle informatie en de voor u van belang zijnde zaken in de kalender terug. We verzoeken u de kalender te bewaren zodat u er het hele schooljaar gebruik van kunt maken. Ook op de website kunt u aan het eind van de zomervakantie de jaarkalender voor 2016-2017 raadplegen. U vindt deze dan onder het "tabblad" school: "informatiegids". Aan het eind van dit document vindt u de jaarkalender.

Contactgegevens Welzijn De Wolden en CJG

Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen,
De zomervakantie staat weer voor de deur! Alle kinderen kunnen straks heerlijk genieten van een paar weken vrij. Onze deur staat echter ook in de vakantieperiode altijd open. Mocht u ondersteuning nodig hebben, problemen ervaren waar u niet uitkomt en/of vragen hebben neem gerust contact met ons op. Zowel de medewerkers van Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden als de medewerkers van Welzijn De Wolden, waaronder het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) zijn aanwezig. Wij zijn te bereiken op onderstaande telefoonnummers:

Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden kan er contact opgenomen worden met:
Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden: 0528-378624

Voor vragen met betrekking tot het algemeen maatschappelijk werk of andere vragen over welzijn, kan er contact opgenomen worden met: Welzijn De Wolden: 0528-378686

Een heel fijne vakantie gewenst en graag tot ziens!

Welzijn De Wolden
Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden

Verjaardagen

Juf Hilde is 15 juli jarig en juf Geja op 27 juli. Alvast van harte gefeliciteerd!

Vrijdag 15 juli: laatste schooldag van 2015-2016, leerlingen om 12.00 uur vrij
Zaterdag 16 juli: oud papier actie
Maandag 18 juli t/m vrijdag 26 augustus: zomervakantie
Zaterdag 20 augustus: oud papier actie