Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 12 september 2017

Peuterarrangement op De Horst

IKC De Horst biedt naast onderwijs en opvang ook een peuterarrangement. Een peuterarrangement is een andere naam voor peuterspeelzaal. Op dit moment worden veel peuters aangemeld voor het peuterarrangement op IKC De Horst en daarom hebben juf Charel en juf Jeanet een nieuw lokaal ingericht. Er is op iedere ochtend een peutergroep van 8.30 uur tot 11.30 uur. U kunt kiezen voor welke ochtenden u uw kind wilt opgeven. Het peuterarrangement is uit te breiden met KDV-uren. Op de site van kindcentra Wolderwijs ziet u een rekentool waarmee u snel een beeld krijgt van de kosten: http://www.kindcentrawolderwijs.nl/bereken-kosten-kinderopvang/ Bijvoorbeeld: bij een verzamelinkomen (inkomen van beide ouders) van 53.000 euro betaalt u 31,43 euro per maand voor twee ochtenden peuterarrangement per week. Het aanbod van ons peuterarrangement sluit naadloos aan bij wat er in groep 1 en 2 wordt aangeboden en er wordt intensief samengewerkt tussen de juffen van school en de juffen van het peuterarrangement. Uw peuter wordt zo spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze locatie!

Jaarkalender 2017-2018

De digitale versie van de nieuwe jaarkalender is te vinden op onze website. De papieren versie wordt in de loop van deze week aan uw oudste kind meegegeven.

5 oktober

U heeft er misschien al iets over gehoord of gelezen: de basisscholen van Nederland bereiden een nieuwe stakingsdag voor. De Algemene Onderwijsbond (AOB), de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), CNV Onderwijs, de Federatie van Onderwijsvakorganisaties, de FNV en PO-inactie roepen alle leden op om op de dag van de leraar, donderdag 5 oktober, de hele dag te staken. De Horst inventariseert op dit moment de actiebereidheid in het team. Het lijkt er nu op dat alle medewerkers zullen meedoen aan deze actie. We hopen dat u ons hierin steunt. We vragen u in ieder geval rekening te houden met deze stakingsdag in uw planning.

Oud papier

Deze week heeft u van de ouderraad een jaarplanning voor het ophalen van oud papier ontvangen. Het blijkt dat deze planning niet helemaal klopt (er zitten fouten in). De indeling voor september klopt, de planning voor de rest van het jaar is niet goed. De ouders die ingedeeld staan voor zaterdag 16 september worden die dag verwacht op school. De ouderraad maakt voor de rest van het jaar een nieuwe planning. Heeft u vragen over het ophalen van oud papier? De kortste weg om de OR te benaderen over oud papier-zaken is via mail: or@obsdehorst.nl

Roosters

De gymnastieklessen vinden plaats in sporthal De Slenken en worden gegeven door meester Dennis Blom. Hij is uw aanspreekpunt als het gaat om sportdagen, toernooien, zwemmen of gymnastiek. Bijzonderheden over het rooster voor gymnastiek en andere zaken worden via groepsmail aan de ouders doorgegeven. Het overzicht van dit schooljaar: 

 

Dinsdag

 

Donderdag

 

 

08.30

Groep 3

09:30

Groep 4

09.20

Groep 4

10:15

Groep 7

10.10

Groep 5

11:00

Groep 8

11.00

Groep 6

 

 

 

 

12:30

Groep 5

12.30

Groep 7/8

13:15

Groep 6

13.15

Groep 7

Even voorstellen: Juf Elza

Mijn naam is Elza Linthorst. Woonachtig in Meppel, getrouwd met Arjan en moeder van Ivo & Aaron. Na de vakantie ben ik gestart met het lesgeven aan groep 5. Wat een leuke groep! Inmiddels sta ik alweer 14 jaar voor de klas. Nadat ik de PABO in Groningen heb bezocht, ben ik mijn loopbaan in Hoogeveen begonnen. In 2005 ben ik met mijn man naar CuraƧao verhuisd. Daar heb ik drie jaar met veel plezier lesgegeven aan de kinderen die wonen in het Caribische gedeelte van ons Koninkrijk. Eenmaal terug in Nederland ben ik gaan werken op de kleine dorpsschool in Drogteropslagen, ook behorend bij Wolderwijs. In die jaren heb ik ook mijn studie Onderwijskunde aan de RUG gevolgd. Ik vind het verfrissend om nu weer eens op een andere school te werken. Elke school is anders, maar overal zijn leuke kinderen!

Even voorstellen: Juf Linda

Beste lezers,
Gezien het feit dat ik ben toegetreden tot 'team De Horst' en dit schooljaar groep 6 mag lesgeven, zou ik van deze gelegenheid gebruik willen maken om mezelf voor te stellen.

Mijn naam is Linda Mulder en de afgelopen 10,5 jaar heb ik met veel plezier op o.b.s. De Dissel in Ruinerwold gewerkt. Ik heb lesgegeven in de groepen 1/2 (2,5 jaar), 3 (3 jaar) en 7 (5 jaar). Sinds dit schooljaar mag ik in de Wijk mijn werkzaamheden vervullen en, zoals het nu lijkt, bevalt dat (van mijn kant althans) uitstekend!

Mijn doel is om de kinderen het beste uit zichzelf te laten halen. Cognitief, maar ook op sociaal gebied. Intrinsieke motivatie vind ik daarbij belangrijk. Je leert niet alleen omdat die lesstof straks gevraagd wordt op de Citotoetsen. Leren is leuk en opgedane kennis en vaardigheden zijn belangrijk voor de rest van je leven.

Rust, fatsoen, respect en vertrouwen, maar ook gekkigheid op z'n tijd, zijn de sleutelwoorden van mijn manier van werken.

Met onze twee kinderen van 3 en 1 wonen Lars en ik in Meppel. Naast mijn werkzaamheden als leerkracht, geef ik dansles bij sportschool 'Fitland' in Meppel.  Verder houd ik van toneelspelen, lezen, en chocolade.

De deur staat open voor vragen. Wees welkom!

 

Noodnummers

Als uw kind onder schooltijd ziek wordt, gebruiken we een telefoonnummer van u waarop we u kunnen bereiken. Van de meeste gezinnen is/zijn het/de opvangadres(sen) bekend, maar deze lijst willen we ieder schooljaar actualiseren. We vragen u daarom om het opvangadres en noodnummer indien het opvangadres van uw kind(eren) veranderd is, door te geven aan de leerkracht van uw kind. Dit kunt u via de mail aan de leerkracht(en) doorgeven. Als we geen informatie van u ontvangen, gaan we ervan uit dat de bij ons bekende gegevens nog actueel zijn. 

Inloopspreekuur schoolmaatschappelijk werk De Horst

Schoolmaatschappelijk werker Lian Molema is de volgende data op De Horst voor het inloopspreekuur (kijk voor de tijdstippen op de aankondiging in de hal):

Woensdag 11 oktober             22 november

Woensdag 25 oktober             6 december

Woensdag 8 november          

 

Mocht u vragen hebben, hulp, tips en/of adviezen willen of u bent nieuwsgierig wie ik ben, dan bent u van harte welkom!

U kunt via onderstaande gegevens contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. Dit kan ook in overleg met de leerkracht en/of de ib'er of loop even bij mij binnen tijdens het inloopspreekuur.

 

Met vriendelijke groet,

Lian Molema

 

School Maatschappelijk Werk

Werkdagen: maandag / dinsdag / woensdag / donderdag ochtend

Oosterweg 14, Postbus 2, 7920 AA Zuidwolde

T  06-44288919

E lianmolema@welzijndewolden.nl

W www.welzijndewolden.nl

Kunstroute

Vorig schooljaar hebben de leerlingen die nu in groep 8 zitten, meegewerkt aan een opdracht van en voor Grensloos Kunst Verkennen. Zij hebben kleurrijke markeringen gemaakt voor de route. Deze zijn geplaatst bij de locaties waar kunst te bekijken is. Dit jaar is van 7 t/m 24 september de 10e editie van de Kunstroute, een jubileumjaar. Er zal nog meer aandacht zijn voor Kunst in 't Landschap. Deze kunstvorm, kunst als een toevoeging in het landschap, was de afgelopen jaren al een klein onderdeel van Grensloos Kunst Verkennen. Dit jaar hebben de leerlingen Versierde Platvoetjes gemaakt van klei. Groep 8 heeft op donderdag 7 september de Kunstroute gefietst.

Schaakevenement Meppel aan Zet

Op zaterdag 23 september vindt in scholengemeenschap Stad & Esch de tweede editie plaats van het schaakevenement Meppel aan Zet. Dit is een gezellig en laagdrempelig schaaktoernooi met een aparte groep voor beginnende jeugdschakers. Het toernooi is daardoor ook bij uitstek geschikt voor schoolschakers. Een leuke manier voor leerlingen van de basisschool om vrijblijvend te snuffelen aan de schaaksport. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen, als ze spelregels van het schaken (ongeveer) kennen.

 

Meer informatie is te vinden op www.meppelaanzet.nl

Blokfluitlessen en muzieklessen bij Apollo

Voor leerlingen vanaf groep 4 en hoger.

Lijkt het jou ook leuk om muziek te maken samen met je vriendjes en vriendinnetjes?

Geef je dan nu op voor de blokfluitlessen of muzieklessen bij Apollo! Of kom gewoon langs voor een paar proeflessen.

 

Groep 4 en 5: Blokfluitlessen

Op dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.15 uur zijn de lessen in de ruimte van Apollo op de bovenverdieping van IKC De Horst. Als je direct uit school komt, heb je nog even de tijd om iets te drinken en eten in onze ontmoetingsruimte.

Vanaf dinsdag 26 september 2017 zijn jullie allemaal welkom! Je kunt je opgeven via jeugd@apollodewijk.nl of bel: 06 - 48 42 55 74

Geef dan je naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer door en geef aan of je al een blokfluit hebt. Natuurlijk mag je ook gewoon de eerste les komen kijken en meedoen om te kijken of je het leuk gaat vinden! De kosten van de lessen zijn  90 euro per leerjaar, een blokfluit kan aangeschaft worden voor 12,50 euro en het boekje en overig lesmateriaalvoor 12,50 euro. De blokfluit en het boek worden collectief via de vereniging aangeschaft.

Als de leerlingen al een eigen blokfluit hebben, mag deze meegenomen worden bij de eerste les. Alle leerlingen krijgen een nieuw boekje en overig lesmateriaal.

Gedurende het schooljaar leer je blokfluit spelen en maak je kennis met de instrumenten die bij Apollo te bespelen zijn. Verder geven we een aantal concertjes en organiseren we ook een aantal niet-muzikale activiteiten.

 

Groep 5, 6, 7 en 8: Blaas- of slagwerkinstrument leren bespelen

Kinderen vanaf groep 5 die wel muziek willen gaan maken, maar niet op blokfluitles willen, kunnen direct starten op een blaas- of slagwerkinstrument bij Apollo. Het is dus niet noodzakelijk om eerst blokfluitles te volgen. Je kunt ook een proefles nemen op een blaas- of slagwerkinstrument. Geef je voorkeur en naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer door via jeugd@apollodewijk.nl Ook voor meer informatie over de muzieklessen en de kosten daarvan, kun je mailen naar dit adres.

 

Hopelijk zien we je binnenkort bij Apollo om samen muziek te maken!

 

Jeugdcommissie van Apollo, jeugd@apollodewijk.nl of bel: 06 - 48 42 55 74

Verjaardagen

Dinsdag 12 september is juf Tilly jarig.

De appeltaart heeft zeer goed gesmaakt!

Belangrijke data

Zaterdag 9 t/m zondag 17 september: Nationale Sportweek

Maandag 11 september: infoavond plusklas

Donderdag 14 september: MR, 19.30 uur; OR, 20.00 uur

Zaterdag 16 september: oud papieractie

Maandag 18 september: GMR en RvT, 20.00 uur

Dinsdag 19 en woensdag 20 september: oudergesprekken andersom

Zaterdag 23 september: schaakevenement Meppel aan Zet

Maandag 25 september: infoavond groep 5 t/m 8, 19.30 uur

Donderdag 28 september: infoavond groep 1 t/m 4, 19.30 uur

 

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 25 september 2017. 


voorkeuren | disclaimer | contact