Editie 12 maart 2018

Pannenkoekendag

Vrijdag 16 maart 2018 is het Nationale Pannenkoekdag. De leerlingen van groep 6 gaan daarom pannenkoeken bakken voor ouderen in Dunninghe. Wilt u ook aandacht besteden aan Pannenkoekendag? Nodig opa en oma thuis uit, de kinderen eten vast ook graag mee!

De kinderen die deze middag op onze BSO zijn, mogen allemaal een vriendje of vriendinnetje meenemen van 14:00 tot 16:30 uur. Zij kunnen dan samen lekker smullen van de zelfgebakken pannenkoeken! De kinderen die tussen de middag bij ons KDV eten mogen hun opa en oma uitnodigen om bij ons een pannenkoek te komen eten. De opa's en oma's zijn welkom van 11:30-12:30 uur.

Instroomgroep 1c

Er zijn veel leerlingen die dit schooljaar starten in groep 1. Natuurlijk zijn we daar heel blij mee! Het totaal van groep 1c zal tot de zomervakantie op 33 leerlingen uitkomen. We hebben besloten met een instroomgroep te blijven werken. Na de meivakantie is er iedere dag hulp in de klas. Op maandag tot en met woensdag zal juf Geja assisteren en op donderdag en vrijdag helpt onze stagiaire juf Angela.

Welkom op onze zwembadvergadering!

Op donderdag 15 maart organiseren we een zwembadvergadering voor iedereen die zich betrokken voelt bij het zwembad. Om 20.00 uur staat koffie en thee met wat lekkers klaar in de kantine van de sporthal. We kijken graag samen met jullie terug op 2017 en vooral vooruit naar het nieuwe seizoen. We sluiten de avond af met een borrel en lekkere hapjes. Graag tot ziens op 15 maart! Met vriendelijke groet, Bestuur stichting De Slenken
info@zwembaddeslenken.nl

Palmpasen optocht

Zondag 25 maart organiseert speeltuinvereniging de Speulhorst de Palmpasenoptocht. De tocht start om 10.30 uur bij de molen en eindigt daar ook. Bij terugkomst is er koffie of thee te koop en heeft de paashaas een kleine verrassing voor de kinderen. Bij regen zal de optocht niet doorgaan. Zie ook: www.speulhorst.nl

Nieuws van onze opvang

Wij hebben weer 3 nieuwe kinderen mogen verwelkomen. Veel speelplezier Glenn, Bieke en Julian!

Voor het thema Pasen zijn wij op zoek naar eierdozen, wilt u ons helpen sparen? De eierdozen mogen in het conciërgekantoor verzameld worden. Alvast bedankt!

Paasfestijn op IKC De Horst

Donderdag 29 maart organiseren we weer een groot Paasfestijn. Vind je het leuk om te komen? We hebben een nieuw programma met verrassende activiteiten! Het Paasfestijn begint om 14.00 uur, na schooltijd dus, en duurt tot 16.30 uur. Graag opgeven bij een van onze pm'ers voor 22 maart. Ook als je geen gebruik maakt van onze opvang op donderdag, ben je die middag van harte welkom, de kosten zijn in dat geval €3,00 per kind. Meer informatie nodig? Mail naar: horstdewijk.kindcentrum@wolderwijs.nl

Opbrengsten middentoetsen

Zoals u weet zijn in januari en februari de middentoetsen van Cito afgenomen bij alle leerlingen. We merkten dat veel leerlingen geveld waren door griep. Inmiddels zijn alle toetsen gemaakt of ingehaald. We zijn heel tevreden over de resultaten. De meeste leerlingen hebben gescoord zoals we van hen hadden verwacht. We zijn trots op al onze leerlingen! De analyse van de resultaten, die door de leerkrachten gemaakt is, nemen we op in het schooljaarverslag.

Fietsenkeuring

Op woensdag 21 maart gaat VVN De Wolden de fietsen van de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 controleren. U zorgt toch ook dat uw kind een veilige fiets heeft? Met behulp van de onderstaande lijst kunt u zelf de fiets nakijken.

Algemeen:

1. Het stuur zit goed vast.
  2. De bel is goed te horen.
  3. De hand vatten zitten goed vast aan het stuur.
  4. De remmen (handremmen en terugtraprem) werken goed.
  5. De remblokjes zijn niet versleten.
  6. De banden zijn heel en hebben voldoende profiel.
  7. De spaken in beide wielen zitten goed vast.

8. De trappers zijn voldoende stroef.

9. Het zadel zit goed vast.

10. Het zadel staat op de goede hoogte afgesteld.

11. De ketting is goed afgesteld, niet te slap en niet te strak.

Reflectie:

12. Er zit een rode reflector aan de achterkant van de fiets.

13. Beide wielen of banden hebben witte of gele reflectoren die een aaneengesloten cirkel vormen of in beide wielen zitten minimaal 2 symmetrisch geplaatste losse reflectoren die aan beide kanten van het wiel zichtbaar zijn.

14. Beide trappers hebben gele reflectoren

Kun je alle vragen met ja beantwoorden? Dan voldoet jouw fiets aan de eisen die de wet stelt aan een dag fiets. Je mag er overdag en bij goed zicht mee de weg op.

Extra reflectie en verlichting:

15. Zit er een witte reflector aan de voorkant van de fiets of geïntegreerd in de koplamp.

16. De koplamp werkt goed en zit stevig vast en geeft wit of geel licht.

17. Het achterlicht werkt goed en zit stevig vast en geeft rood licht.

18. De dynamo werkt goed, ook bij nat weer.

19. De bedrading zit goed vast of is weggewerkt in het frame.

Kun je ook deze vragen met ja beantwoorden? Dan voldoet jouw fiets aan de eisen die de wet stelt aan een fiets om er in donker mee te fietsen.

Let op: Is een van de vragen van 1 t/m 14 niet in orde, dan wordt de fiets afgekeurd voor het praktisch verkeersexamen van groep 8.

Verjaardagen

Juf Aline is dinsdag 20 maart, meester René woensdag 21 maart en juf Janny is vrijdag 23 maart jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Maandag 12 t/m 16 maart: meeloopdagen voor groep 8 leerlingen op Dingstede

Vrijdag 16 maart: Pannenkoekendag

Zaterdag 17 maart: Oud Papier Actie

Donderdag 22 maart: Wandelen voor Water, groep 7 en 8

Vrijdag 23: Jong & Wijs: programma voor groep 1 en 2

Zondag 25 maart: Palmpasenoptocht, start 10.30 uur bij de molen

Donderdag 29 maart: Paasfestijn, 14.00-16.30 uur

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 26 maart 2018.