Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 18 april 2017

Verkeersexamen

Vorige week hebben de leerlingen van groep 8 het theoretisch en praktisch verkeersexamen van VVN gedaan. Er hebben drie leerlingen (her)examen voor het praktisch examen gedaan en nu is iedereen geslaagd. Gefeliciteerd allemaal! Na de meivakantie ontvangen de leerlingen het diploma. We willen de ouders die hebben geholpen en de vrijwilligers van VVN hartelijk bedanken voor hun inzet en ondersteuning.

Schoolfonds en schoolreis

De ouderraad heeft een verzoek naar u laten sturen waarin gevraagd wordt om uw bijdrage bij het schoolfonds (de vrijwillige ouderbijdrage) en het betalen van de schoolreis. Het bericht is via Parnassys naar u gemaild.

Adopteer een monument

Op donderdagmiddag 4 mei gaan de leerlingen van groep 8 naar de begraafplaats in de Wijk voor de herdenkingsbijeenkomst in het kader van het project "Adopteer een monument". Wij hebben als school het graf van Francis Graham Latham geadopteerd. Deze Australische piloot stortte met zijn vliegtuig vlak bij de Wijk neer. In het kader van de 4 mei herdenking zal groep 8 een krans leggen bij het graf van de piloot op de algemene begraafplaats van de Wijk. Het project wordt gesubsidieerd door de Stichting 4 en 5 mei. Wij vinden de traditie van herdenken en de kranslegging belangrijke aspecten om kinderen mee in aanraking te laten komen. Wij hebben die middag bezoek van de wethouder onderwijs van De Wolden, Mirjam Pauwels en van oud-directeur Jan Tijink. Zij zullen de plechtigheid bijwonen. De leerlingen werken deze periode tijdens de geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog. Op donderdag 6 april hebben zij een bezoek gebracht aan voormalig kamp Westerbork.

 

Koningsspelen – sponsorloop Unicef

Vrijdag 21 april a.s. organiseren we de Koningsspelen. Deze dag ziet er iets anders uit dan voorgaande jaren. We starten om 8.30 uur met een Koningsontbijt in de klassen. Hiervoor nemen de leerlingen een bord en bestek mee (voorzien van naam).

Om 10.00 uur beginnen we op het veld van korfbalvereniging Roreko met een sponsorloop. De opbrengst hiervan gaat naar Unicef. De leerlingen hebben donderdag 13 april allemaal een sponsorlijst meegekregen. Hierop kunnen sponsors aangeven of ze een vast bedrag of en bedrag per ronde willen geven. De sponsorlijsten moeten uiterlijk vrijdag 21 april ingeleverd worden bij de eigen leerkracht.

De leerlingen krijgen de sponsorlijsten vrijdagmiddag 21 april weer mee naar huis. Er staat dan op hoeveel rondes ze hebben gelopen en hoeveel geld ze op gaan halen. De leerlingen komen pas na de sponsorloop langs om het geld op te halen!

Alle leerlingen lopen rondes van 250 meter, ze proberen binnen een vastgestelde tijd zoveel mogelijk rondes op het parcours af te leggen.
Groep 1 en 2 lopen 10 minuten
Groep 3 en 4 lopen 10 minuten
Groep 5 en 6 lopen 15 minuten
Groep 7 en 8 lopen 20 minuten

Bij de Koningsspelen zijn de leerlingen gekleed in (buiten)sportkleren. Wilt u bij nat weer een extra paar kleren meegeven? De leerlingen krijgen na de sponsorloop een tussendoortje en wat te drinken. Voor de lunch moeten de leerlingen zelf iets meenemen.

Natuurlijk bent u vanaf 10.00 uur welkom om te komen kijken!

Collegiale visitatie op De Horst

De Horst is sinds 2012 deelnemer van het Drents excellentietraject. Doel hiervan is om met andere scholen in Drenthe ervaringen en succesvolle werkwijzen uit te wisselen, van elkaar te leren en het onderwijs te verbeteren. Een onderdeel van het excellentietraject is het bezoeken van elkaar als "critical friends". We kijken als team misschien wat gekleurd naar ons eigen handelen en het is dan goed om hier anderen met een frisse blik naar te laten kijken. Op donderdag 11 mei komen Saskia Prakken en Jeannet Roos De Horst bezoeken. Zij zullen een aantal groepsbezoeken afleggen, documenten bekijken en in gesprek gaan met teamleden, leerlingen en ouders. We zijn op zoek naar een aantal ouders die over hun ervaring met De Horst en het onderwijs van hun kind willen praten. Heeft u hiervoor belangstelling? U kunt dit doorgeven aan de leerkracht van uw kind.

Zwemles

Na de meivakantie gaan we weer zwemmen met de leerlingen van groep 4 t/m 8. Van de leerkracht van uw kind krijgt u via de groepsmail informatie wanneer de zwemlessen precies zijn. Anders dan voorgaande jaren vervalt er geen gymles. Meester Dennis, onze gymdocent, blijft ook tijdens het zwemseizoen voor alle groepen de gymles verzorgen.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal en ligt tegenover de oude Reestkerk in Oud Avereest, aan de weg tussen Balkbrug en de Wijk. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend zijn bezoekers welkom voor een kop koffie of thee en een stuk heerlijke Reestdalkoek. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl 

Wie gaat er mee waterdiertjes zoeken bij bezoekerscentrum De Wheem?

Onder begeleiding van speciale kinderteamgidsen en een kriebelbeestjes-expert, kun je op woensdag 26 april mee gaan speuren naar zwemmende, kruipende en schaatsende waterdiertjes. Nabij bezoekerscentrum De Wheem ga je gewapend met netjes, loepjes en emmertjes op zoek naar de water minnende kriebelbeestjes. Bij de mooie poel achter de Wheem ga je onderzoeken welke diertjes daar leven. Uiteraard pauzeren we met limonade en een koekje. Het begint om 14.30 uur en rond 16.30 uur is het afgelopen. Vanaf 6 jaar en tot 12 jaar ben je welkom en vertel maar aan je ouders dat ze je alleen maar hoeven te brengen en te halen. Er wordt in de tussentijd goed voor je gezorgd!

De middag is geschikt voor kinderen tussen de 6-12 jaar en kost € 2,50 per kind. Het advies is om stevige schoenen of laarzen aan te trekken en kleding te dragen die nat en vies mag worden. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk. Je kunt dit doen via het digi-aanmeldformulier op de website: http://www.landschapoverijssel.nl/wie-gaat-er-mee-waterdiertjes-zoeken of via tel. 0522 - 441829.

Start zwemseizon, het is bijna zover!

Op zaterdag 22 april gaat zwembad De Slenken weer open. Het zwembad ligt er mooi bij! De baden zijn schoon, het water is (bijna) warm en alles is mooi netjes gemaakt. Heel veel dank aan iedereen die daaraan heeft meegeholpen! Geweldig, die inzet van vrijwilligers, daar zijn we heel blij mee! Een speciaal woord van dank is voor onze supervrijwilliger Jan Talen. Hij is de drijvende kracht achter al het werk geweest. Heeft overal verstand van, helpt iedereen bij wat moet gebeuren en staat iedereen vriendelijk te woord. Zonder hem was het allemaal niet gelukt. Bedankt Jan!

Ophalen abonnementen Heb je al een abonnement besteld? Het kan nog tot eind april tegen het voordelige tarief, dus maak er gebruik van! Als je al abonnement(en) besteld hebt, kun je deze ophalen van 18 tot en met 20 april tussen 16.00 en 20.00 uur bij het zwembad. Graag per abonnementhouder een pasfoto meenemen. En als je hebt gekozen voor betaling per pin of contant, graag pas of (gepast) geld meenemen.

Het team Het is voor ons als bestuur de eerste keer dat we het zwembadbedrijf runnen dit jaar. Het is een spannende klus waar heel veel bij komt kijken. We hebben gelukkig een mooi team van medewerkers kunnen samenstellen. Sommige gezichten zijn al langer bekend bij het zwembad, anderen zijn nieuw:

  • Artie Lievestro, Greetje Pekel, Karin Habes, Tonnie Korsten, Janet de Roo en Marianne Jasper

Daarnaast hebben zich heel veel vrijwilligers aangemeld voor ondersteunende werkzaamheden. Daar zijn we blij mee! Wil je ook als vrijwilliger iets doen voor het zwembad? Fijn! Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@zwembaddeslenken.nl.

Zwemlessen De zwemlessen starten op maandag 8 mei. Wil je je kind(eren) aanmelden? Dat kan via de website.

Openingsdag Zaterdag 22 april is het dus zover: de opening van het nieuwe zwemseizoen. Iedereen is welkom, de toegang is gratis! Om 13.00 uur is de feestelijke opening. Hierbij is wethouder Jan van 't Zand van de gemeente De Wolden aanwezig. Ook Niek Slomp van supermarkt Coop in de Wijk is erbij; als Wieker van het Jaar verricht hij samen met de wethouder de officiële openingshandeling. Natuurlijk zorgen we voor koffie, thee en ranja en er liggen leuke speelattributen in het water. Kom langs om rond te kijken en kennis te maken met medewerkers en bestuur.

Oranjeborg Sinds kort heeft Oranjeborg, een zorgbedrijf dat 24-uurs zorg biedt aan volwassen mannen met een verstandelijke beperking vaak in combinatie met psychiatrische-, en gedragsproblematiek, een vestiging in de Wijk. Elke dinsdag komt een groepje bewoners, samen met hun begeleider, bij ons zwembad het gras maaien en ander onderhoudswerk doen. Zo helpen we elkaar!

Vragen? Heb je vragen, ideeën of tips? We horen het graag! Mailen kan naar info@zwembaddeslenken.nl, ons telefoonnummer is 06 47 93 93 63.

Graag tot ziens in het zwembad!

Hartelijke groet,

Bestuur De Slenken: Jan Boverhof, Jan Faber, Arnoud Gengler, Bouwina Harthoorn, Erik Lindenholz, Bea van Oenen, Lisanne Visser

Verjaardag

Juf Manuela is maandag 24 april jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Bericht van de Reestduikers: Start zwemvaardigheid zwemmen

Ben je 8 jaar of ouder en in het bezit van je B-diploma, dan kun je nog heel veel andere dingen leren van de zwemsport. De gewone zwemslagen kun je verbeteren, je uithoudingsvermogen kun je trainen, maar je kunt ook andere zwemslagen leren zoals de vlinderslag en de samengestelde rugslag. Bij de zwemverenigign de Reestduikers kun je dit leren, in het zomerseizoen geven we weer les in zwemvaardigheid. Je bent van harte welkom!

De eerste les is op woensdag 10 meivan 18.00 tot 18.45 uur in zwembad De Slenken in de Wijk. Ook in de zomervakantie gaan we gewoon door. Voor verdere informatie en opgave kunnen jullie terecht bij:

Jeanet Roescher : secretariaat@reestduikers.nl of 0522-440070

Verder willen we jullie alvast vertellen dat ook dit jaar we weer een Swim2Walk organiseren: 2 dagen wandelen en 2 dagen zwemmen en dat zal plaatsvinden van dinsdag 12 t/m vrijdag 16 juni in zwembad De Slenken in de Wijk

Belangrijke data

Dinsdag 18 t/m donderdag 20 april: Centrale Eind Toets groep 8

Woensdag 19 april: informatieavond over de pleinplannen, start 19.30 uur; schoolvoetbaltoernooi meisjes in Ruinen, aanvang:14.30 uur; GMR, 20.00 uur

Vrijdag 21 april: Koningsontbijt op school en sponsorloop voor Unicef op het sportveld van Roreko

Maandag 24 t/m vrijdag 28 april: "mei"-vakantie

Maandag 1 mei t/m donderdag 4 mei: deze week hoofdluiscontrole

Dinsdag 2 mei: MR, 20.00 uur (let op: deze datum is verzet!)

Woensdag 3 mei: facultatieve spreekmiddag/-avond voor groep 1 t/m 8

Donderdag 4 mei: 's middags kranslegging door groep 8

Vrijdag 5 mei: Bevrijdingsdag, leerlingen vrij 

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 8 mei 2017.


voorkeuren | disclaimer | contact