Editie 19 december 2016

Kerstfeest

Op donderdag 22 december vieren wij ons kerstfeest. De leerlingen gaan deze dag gewoon tot 14.00 uur naar school. Vanaf 16.45 uur kunnen de hapjes naar binnen gebracht worden. Wilt u gebruik maken van de volgende ingangen:

-               De groepen 6a/7, 6b en 8: nooduitgang van de bovenbouw. De deur hiervan bevindt zich direct links van de ingang van Doomijn. (NB: we laten deze deur alleen tijdens het brengen van de hapjes open.)

-               De groepen 4 en 5: ingang links van het kleuterhek.

-               De groepen 1, 2 en 3: kleuteringang.

Wilt u de school verlaten via de hoofdingang? Zo komt u vanzelf uit op de plek van de samenzang (bij droog weer).

Ouder(s) en/of verzorger(s) met meerdere kinderen maken gebruik van de ingang voor de klas waar zij als eerste de hapjes brengen. Wij willen u vragen om, indien van toepassing, van boven naar beneden te werken. Zo creëren we een éénrichtingsverkeer op de trappen.

Als het weer goed is, starten wij het kerstfeest om 17.00 uur gezamenlijk op het schoolplein van De Horst met een samenzang. We worden daarbij muzikaal begeleid door het kerstorkest van Apollo. Wij hopen dat u daarbij ook aanwezig bent! Bij slecht weer starten wij om 17.00 uur in de klassen.

Van 17.00 tot 18.30 uur zijn ouder(s)/verzorger(s) van harte welkom in de overblijfruimte van De Horst. Anders dan eerder in de nieuwsbrief vermeld, vragen wij u hierbij om 10 extra hapjes mee te nemen naar school. Zo kunnen we samen een heerlijk kerstmaal neerzetten en hoeven we niets af te rekenen. Borden en bestek zijn aanwezig. De ouderraad zorgt voor een drankje.

Vanaf 18.15 uur bent u welkom in de klassen om daar nog een hapje mee te eten en te genieten van de kerstsfeer in de school. Uiteraard bent u ook welkom in alle andere klassen.

Indien u hier geen gebruik van wilt maken, vragen wij u wel om uw kind om 18.30 uur uit de klas op te halen.

Uiterlijk 19.00 uur zullen wij beginnen om de school op te ruimen en eindigt het kerstfeest.

Ook ons KDV doet mee met de kerstviering. De invulling van de kerstviering zal hetzelfde zijn zoals hierboven staat beschreven. Wij nodigen u uit om samen met uw kind te komen en mee te eten. We snappen dat sommige kinderen eerder naar huis gaan. De kinderen die deze dag aanwezig zijn kunnen uiteraard blijven en mee eten. Voor bord/bestek wordt gezorgd. De intekenlijst hangt in het KDV lokaal.

Denkt u aan het intekenen voor de hapjes en wilt u uw kind een bord, beker en bestek (voorzien van naam) meegeven voor het eten op school? Dit kan op donderdagochtend 22 december.

Op vrijdag zijn de leerlingen om 14.00 uur vrij. We wensen iedereen dan een fijne kerstvakantie.

Opvang tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is onze opvang gewoon geopend, met uitzondering van Tweede Kerstdag. Voor de kinderen die zijn aangemeld, is een leuk programma bedacht. Mocht u nog opvang nodig hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Notulen MR-vergadering

Een keer per maand vergadert de MR van onze school. De notulen hiervan kunt u vinden op onze website.

De wolf in Drenthe

Hij is gesignaleerd... in het Asserbos… de wolf! Vanaf woensdag 21 december a.s. is er een tentoonstelling in het Duurzaamheidscentrum in Assen te zien over de Wolf in Drenthe. De expositie is tot stand gekomen met medewerking van de provincie Drenthe, gemeente Assen, Stichting Het Drentse Landschap, Wolven in Nederland en Naturalis Biodiversity Center, Leiden. De hoofdrollen zijn voor de 'Wanderwolf' (de wolf die in 2015 door Drenthe liep) en de wolf (of liever gezegd: wolvin) van Luttelgeest. Er zijn heel veel leuke activiteiten voor jong en oud: van een lezing met als thema De sluimerende verwildering tot het maken van een wolvenlandschap met textiel en een kinder-theaterdiner met als thema Peter en de wolf. Meer informatie is te vinden op:

Maandag 19 december: vuurwerkvoorlichting Halt in groep 8, Jong en Wijs groep 5

Woensdag 21 december: gemeentelijke trefbalfinale, 14.15 uur, geen plusklas

Donderdag 22 december: kerstviering, 17.00-19.00 uur

Vrijdag 23 december: start kerstvakantie, 14.00 uur

Maandag 26 december t/m vrijdag 6 januari: kerstvakantie

Woensdag 29 december: provinciale trefbalfinale in Emmen

Maandag 9 januari: weer naar school, OR 20.00 uur, MR 20.00 uur

Maandag 9 januari t/m vrijdag 13 januari: hoofdluiscontrole

Maandag 16 januari: informatieavond VO voor ouders van groep 8, 19.30 uur

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 16 januari 2017.