Editie 19 februari 2018

Rapportgesprekken

Komende week voeren we de gesprekken met u naar aanleiding van het eerste rapport van uw kind(eren). De gesprekken vinden aansluitend aan de werkdag van de leerkracht plaats. De planning is door de leerkracht via de groepsmail naar u gestuurd. Voor groep 5 tot en met 8 zijn ook de leerlingen bij de gesprekken uitgenodigd. We denken dat een overleg waarbij een kind aanwezig is effectief kan zijn. Uw kind is eigenaar van zijn of haar leerproces en speelt daarin de hoofdrol.

Wilt u controleren of u gebruik kunt maken van het ouderportaal? We willen de volgende gespreksperiode graag digitaal met u de afspraak maken. We bereiden dan een aantal keuzemomenten in week 28 voor. U kunt uw voorkeur aangeven via het ouderportaal. Maar dan moet u wél kunnen inloggen. Natuurlijk kunt u ook altijd tussendoor een afspraak maken voor een gesprek.

's Middags oudergesprekken?

Sinds vorig schooljaar wordt u uitgenodigd voor een oudergespreksmoment dat aansluit bij de werkdag van de leerkracht. Dit doen we omdat het voor de leerkracht werkdrukverlagend is, het goed past bij de afspraken die in de cao van het primair onderwijs staan en omdat de leerkrachten het prettig vinden. We kiezen er daarom voor om de gesprekken in de middag te plannen. We hopen dat u de gespreksperiodes op tijd in uw agenda markeert. De planning kunt u vinden in onze jaarkalender.
De MR zal in, een aanvulling op de komende tevredenheidspeiling, een aantal vragen aan u stellen over de gespreksmomenten. U kunt hiermee aangeven of u tevreden bent met de huidige planning van gesprekken.

Oudertevredenheid: Scholen met Succes

In april 2016 is er een oudertevredenheidspeiling afgenomen. In maart/april zullen we u weer vragen of u digitaal wilt invullen hoe tevreden u bent over onze school. Wilt u het aan de leerkracht van uw kind doorgeven als uw mailadres gewijzigd is? De enquête zal verstuurd worden naar één mailadres van ieder gezin.

Meesters- en juffendag

Op vrijdag 23 februari houden we onze meesters- en juffendag. Alle leerkrachten vieren dan hun verjaardag. Het wordt een feestelijke dag voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8. Je hoeft geen eten en drinken voor de ochtendpauze mee te nemen. Tussen de middag krijg je een broodje knakworst en wat drinken van ons, als je meer wilt eten, neem je dan wat extra's mee? Als je het leuk vindt, mag je verkleed naar school komen. Wij hebben er zin in! Groetjes van de meesters en juffen.

Zwembadvergadering

Op donderdag 15 maart organiseren we een zwembadvergadering voor iedereen die zich betrokken voelt bij zwembad De Slenken. Om 20.00 uur staat koffie en thee met wat lekkers klaar in de kantine van de sporthal. We kijken graag samen met jullie terug op 2017 en vooral vooruit naar het nieuwe seizoen. We sluiten de avond af met een borrel en lekkere hapjes. Graag tot ziens op 15 maart!

Met vriendelijke groet,

Bestuur stichting De Slenken
info@zwembaddeslenken.nl

Kindermiddag Uilen en Muizen

Woensdagmiddag 28 februari organiseert Landschap Overijssel bij Bezoekerscentrum De Wheem de kindermiddag Uilen en Muizen. Kinderen gaan onder begeleiding van onze kinderteamgidsen ontdekken wat uilen en muizen met elkaar te maken hebben. De excursie duurt 2 uur. De kosten zijn € 2,50 per kind. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. We gaan deze middag buiten op zoek naar braakballen van uilen. Deze gaan we bij De Wheem uitpluizen. Je gaat als een echte speurneus determineren en ontdekken wat uilen en muizen met elkaar te maken hebben. We kunnen nu al wel verklappen dat je hele bijzondere vondsten zult doen!
Hoe en wat?
Kinderen tussen de zes en twaalf jaar zijn van harte welkom. De kosten voor deze kindermiddag bedragen € 2,50 per kind. Dat is inclusief een bekertje ranja of chocolademelk. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.
Wel eerst even aanmelden via www.landschapoverijssel.nl Graag tot ziens op woensdag 28 februari bij Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest 22 in Balkbrug. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

De Wolden's got Talent!

Kun jij goed dansen, zingen, toneelspelen, muziek maken, acrobatiek, zit je in een band of heb je een ander talent? Doe dan mee aan onze spetterende talentenjacht! Je mag alleen komen, maar ook met een groepje. Geef je snel op voor een van de audities en wie weet…. Kom jij wel in de grote show! De audities zijn op dinsdag 13 maart in de Havezate in de Wijk. Deze middag begint om 15.30 uur. De grote show is op vrijdag 13 april om 19.00 uur in 't Neie Punt in Ruinen. Aanmelden kan via www.actiefnaschooltijd.nl

Verjaardagen

Juf Riana is vrijdag 2 maart jarig. Juf Jeanet van groep 1b/2b is woensdag 7 maart en onze godsdienstjuf Ynschje is zondag 4 maart jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Maandag 19 t/m donderdag 22 februari: oudergespreksmomenten rapport 1

Woensdag 21 februari: MR vergadering 19.30 uur; OR vergadering 20.00 uur

Vrijdag 23 februari: rapport 1 mee; meesters- en juffendag groep 1 t/m 8

Woensdag 28 februari: kindermiddag bij De Wheem

Maandag 26 t/m vrijdag 2 maart: voorjaarsvakantie

Maandag 5 t/m vrijdag 9 maart: hoofdluiscontrole

Dinsdag 6 maart: inloopspreekuur Hanneke Stapel van Taalpunt de Wijk, 8.15 - 9.00 uur

Woensdag 7 maart: GMR vergadering 20.00 uur

Vrijdag 9 maart: Jong&Wijs programma voor groep 7, NLdoet

Maandag 12 maart: Scala gastles media, groep 7 en 8

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 12 maart 2018.