Editie 21 november 2016

Sinterklaas

U heeft hem waarschijnlijk al gezien, Sinterklaas is weer aangekomen in Nederland! Maandag 5 december zal hij onze school bezoeken. Het sinterklaasprogramma van deze dag zal voornamelijk gericht zijn op de groepen 1 t/m 4. Om half 9 ontvangen wij Sint en de Pieten met alle kinderen van de school op het schoolplein.

Omdat de groepen 1 en 2 om half 9 klaar moeten staan om naar buiten te gaan, willen we de ouder(s)/verzorger(s) van deze groepen dringend vragen om te zorgen dat de kinderen vóór half 9 in de klas aanwezig zijn! Zij houden dan de jas aan.

De kinderen hoeven 5 december geen eten en drinken mee te nemen voor de ochtendpauze. Er staat dan een traktatie voor hen klaar, verzorgd door de ouderraad. Alle leerlingen moeten wel zelf een lunchpakket meenemen. Het middagprogramma is aangepast aan het thema van die dag.

Week van de Mediawijsheid

Van 18 tot en met 25 november is de Week van de Mediawijsheid. Media spelen een steeds centralere rol in ons leven. Dit biedt talloze nieuwe mogelijkheden. Om deze ten volle te kunnen benutten, kunnen kinderen alle hulp gebruiken van opvoeders, leerkrachten en professionele mediamakers. De Week van de Mediawijsheid vraagt daarom jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren vanaf 6 t/m 18 jaar. Zie voor meer informatie: www.weekvandemediawijsheid.nl

Hallo allemaal,
In deze nieuwsbrief stel ik mij voor als nieuwe medewerker van IKC De Horst. Mijn naam is Nicole van Leusden en ik ben 45 jaar oud. Ik woon in de Wijk, ben getrouwd met Dick en trotse moeder van Meike.
Na mijn opleiding AW ruim 20 jaar geleden, ben ik via diverse omwegen in 2008 begonnen met het werken in de kinderopvang. Tijdens mijn studie aan de Katholieke Pabo in Zwolle heb ik in 2005 voor het eerst kennisgemaakt met o.b.s. De Horst.
Naast mijn werk bij IKC De Horst hou ik mij veel bezig met het maken van fotoboekjes voor de stichting Make a Wish. Daarnaast ben ik actief in de ouderraad van o.b.s. De Horst.
Sinds dinsdag 15 november werk ik bij het IKC en een groot deel van de kinderen en ouders heb ik al ontmoet. Ik heb er erg veel zin in om er samen met collega's, kinderen en ouders iets moois van te maken!

Groetjes, Nicole

Vooraankondiging kerstfeest op De Horst

Op donderdag 22 december zullen de leerlingen van De Horst samen met hun leerkracht(en) het kerstfeest in de klas vieren. Dit start om 17.00 uur.

Ouder(s) en/of verzorger(s) zijn van harte welkom in het speellokaal waar de OR een gezellig kerstsamenzijn organiseert. Zij verzorgen een hapje en een drankje tegen een kleine vergoeding.

Vanaf 18.30 uur is er gelegenheid om de kerstsfeer in alle klassen te proeven. Afhankelijk van het weer beginnen we het kerstfeest gezamenlijk op het plein.

Meer hierover kunt u lezen in de nieuwsbrief van 5 december.

Verjaardag

Juf Marchien is zaterdag 26 november en juf Bertha is maandag 28 november jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Woensdag 23 november: voorronde trefbal in sporthal de Wijk voor groep 7 en 8, 14.30-16.30 uur; Informatieavond groen plein, 19.30 uur speellokaal De Horst

Vrijdag 25 november: Jong en Wijs groep 4, Mens-erger-je-niet spelen met de opa's en oma's van Dunninghe;  Scala beeldend voor groep 7 en 8

Zaterdag 26 november: Sinterklaas instuif bij KDV en BSO De Horst, 9.30-12.00 uur

Maandag 28 november: inloopspreekuur Aïsha Slot, 8.30-9.30 uur

Donderdag 1 december: dansles groep 5 en 6.

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 5 december 2016.