Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 22 mei 2017

De avonturen van groep 4!

We gingen met de hele groep naar stuntcamp!!! Daar deden we stunts zoals:

Door een brandend raam springen en in de saloon nep vechten. Van 5 meter hoog in een kussen springen en door de muur heen vliegen van zachte blokken en ook nog op een bewegende nep stier reiden. Op het laats gingen we friet eten en een film kijken.

De volgende dag begon de schoolkorfbal toernooi. De rorekoknallers stonde op de eerste plaats. En met strafworpen wonen ze ook nog. Dus twee bekers voor de rorekoknallers

Groetjes janne en elvira

Van de Belt Modewereld Regionaal Schoolkorfbaltoernooi KV RoReKo geslaagd

Op woensdagmiddag 17 mei werd het Van de Belt Modewereld regionaal schoolkorfbaltoernooi gehouden. Er deden 63 teams van scholen uit Ruinerwold, Koekange, Nijeveen, Meppel, Staphorst, IJhorst en de Wijk mee. In twaalf verschillende poules streden zij om de eerste plaats.

Na de voorrondes, kwartfinale, halve finale en finale kwamen de volgende winnaars uit de bus:

Groep 3-4: de RoReKo-knallers van De Horst uit de Wijk.

Groep 5-6: Gaarlandt 5a uit Nijeveen

Groep 7-8: Gaarlandt 2 uit Nijeveen.

Naast de wedstrijden konden alle teams meedingen naar de schutterstrofee. Het team dat de meeste strafworpen scoorde won de beker! Bij groep 3/4 kwamen De Horst RoReKo-knallers uit de Wijk als winnaar uit de bus. Bij groep 5/6 was Gaarlandt 5a het beste team en bij groep 7/8 was het RoReKo De Horst die er vandoor gingen met de beker.

De prijzen werden dit jaar uitgereikt door de Wethouder van sportzaken van gemeente De Wolden Jan van 't Zand. De winnaars van de groepen 5/6 en 7/8 gaan op zaterdag 10 juni aanstaande meedoen met het provinciale schoolkorfbaltoernooi te Hoogeveen.

Sportdag

Op vrijdag 9 juni houden we een sportdag voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 8. Deze sportieve dag zal plaatsvinden op en rond het terrein van zwembad De Slenken. De zwemwedstrijden voor de groepen 4 t/m 8 worden tijdens deze dag gehouden. Voor de groepen 1 t/m 3 worden waterspelen georganiseerd op het terrein bij het peuterbad. Meer informatie volgt z.s.m.

Cito eindtoets groep 8

Op 18 t/m 20 april hebben de leerlingen van groep 8 de Cito eindtoets gemaakt. Deze week hebben de leerlingen hun persoonlijke score meegekregen. We zullen het eerder gegeven schooladvies heroverwegen als de eindscore ruim hoger ligt. Ouders van betreffende leerlingen zijn inmiddels uitgenodigd voor een gesprek. Als het resultaat van de Cito eindtoets lager uitvalt dan het eerder gegeven advies door de school, dan mag dit advies niet worden aangepast.

De gemiddelde score op de Cito eindtoets 2017 was 535,6. Dit ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde in 2016. Op De Horst is de gemiddelde eindscore 536,9! 

Personele inzet 2017-2018

We zijn op dit moment in overleg over de personele inzet voor 2017-2018. We gaan werken met 8 groepen. Zodra we precies weten hoe het plaatje eruitziet, dus welke leerkracht welke groep gaat aansturen, laten wij u dit weten.

Er zijn komend schooljaar wijzigingen in onze teamsamenstelling. Juf Roelien Vos van groep 6 en juf José Brand van groep 3 hebben mobiliteit aangevraagd en dit is toegekend. We zullen aan het eind van het schooljaar afscheid van hen nemen. Juf Roelien gaat op De Wezeboom in Oosteinde werken en juf José op het Groene Hart in Zuidwolde.

Er komen twee leerkrachten naar het team van De Horst. We zullen na de zomer juf Linda Mulder en juf Elza Linthorst welkom heten. Juf Linda werkt nu op De Dissel in Ruinerwold en juf Elza op De Klimtoren in Drogteropslagen. Zij zullen zich nog voor de zomervakantie aan u voorstellen in de nieuwsbrief.

Midzomermarkt

Op 23 juni a.s. vindt er op het schoolplein een Midzomermarkt plaats van 14.30 - 16.30 uur. De kinderen organiseren in groepjes van 2 à 4 leerlingen zelf activiteiten zoals;

-        Spelletjes

-        Gebruikt speelgoed verkopen

-        Muziek maken

-        Zelfgemaakt eten verkopen

-        Zelfgemaakte spulletjes verkopen

-        ……………………………………………………

De activiteiten mogen niet meer dan € 0,50 kosten. Het geld dat met de activiteiten verdiend wordt is bestemd voor een gezamenlijk doel voor de school. De kinderen krijgen op school nog meer informatie over de Midzomermarkt.

Gezocht

Voor ons KDV/BSO zijn we op zoek naar een paar autostoeltjes. Heeft u nog iets liggen wat niet meer gebruikt wordt? Wij zijn er erg blij mee!

Nieuwe jeugd e-books in de VakantieBieb-app!

Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar met nieuwe jeugd e-books. De app kan al ruim voor de zomervakantie worden gedownload. Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challenge beschikbaar. In de app staan e-books voor kinderen vanaf 6 jaar, maar er zijn ook genoeg boeken voor volwassenen te vinden!

Start survival zwemmen

Waar                          : Zwembad de Slenken in De Wijk

Wanneer                     : Maandagavond, start 22 mei t/m 30 augustus

Tijdstip                       : 19.30 uur t/m 20.15 uur

Kosten                        : € 47,00 ( incl diploma € 54,00 )

Opgave                       : Graag voor 15 mei via secretaris@reestduikers.nl

 

Voor wie ? Voor iedereen die zijn/haar zwemdiploma ABC heeft, niet bang is en wel van een uitdaging houdt !

 

Let op ! Vol =Vol

 

Verder willen we jullie alvast vertellen dat ook dit jaar we weer een Swim2Walk organiseren : 2 dagen wandelen en 2 dagen zwemmen en dat zal plaatsvinden van dinsdag 12 t/m vrijdag 16 juni in zwembad De Slenken in De Wijk

Belangrijke data

Maandag 22 en dinsdag 23 mei: schoolfotograaf

Maandag 22 mei: GMR, 20.00 uur

Donderdag 25 en vrijdag 26 mei: Hemelvaartsdag, leerlingen vrij

Maandag 5 juni: 2e Pinksterdag, leerlingen vrij

Dinsdag 6 juni: OR, 20.00 uur

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt dinsdag 6 juni 2017.


voorkeuren | disclaimer | contact