Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 25 september 2017

Actiedag basisonderwijs op 5 oktober

Al onze leerkrachten staken op donderdag 5 oktober. We zijn daarom genoodzaakt de deuren van De Horst te sluiten. Dit betekent dat u zelf voor opvang moet zorgen. Onze opvang binnen het IKC is gewoon geopend. Ouders die gebruik willen maken van opvang door Kindcentrum De Horst kunnen een aanvraag indienen. Ouders die (nog) geen gebruik maken van onze diensten, kunnen informeren naar mogelijkheden bij IKC Wolderwijs: 0522-820970.

 

De actiedag richt zich op het in evenwicht brengen van salarissen en op de te hoge werkdruk in het onderwijs. Daarnaast wordt iedere keer ingebracht dat de klassen kleiner zouden moeten worden, omdat dit de kwaliteit van onderwijs zou verhogen; zeker met het oog op de gevolgen van Passend Onderwijs.

 

We realiseren ons dat deze actiedag voor u als ouder/verzorger gevolgen heeft. We hopen dat u er in uw planning rekening mee houdt dat de school gesloten is op donderdag 5 oktober. Iedere medewerker bepaalt overigens zelf of hij/zij meedoet aan deze actie. Staken is een belangrijk middel voor werknemers om hun werkgever onder druk te zetten. Door te staken, of wel collectieve actie te voeren, leggen de werknemers het werk neer en komen zo op voor hun rechten.

Office 365

Vanaf 12 oktober werken we op De Horst met Office 365. Alle medewerkers hebben daarvoor een nieuw mailadres met voornaam.achternaam@wolderwijs.nl gekregen. De oude werk-mailadressen blijven nog een jaar de mailtjes doorsturen naar het nieuwe Wolderwijs adres.

Inspiratie dag Cultuuronderwijs voor leerlingen in De Wolden

In de jaarkalender die u van ons ontvangen heeft, staat op 5 oktober een inspiratie dag voor leerlingen genoteerd. Deze dag is in verband met de actiedag basisonderwijs verplaatst naar 13 oktober. De inspiratie dag is een onderdeel van de Culturele Explosie 2017 van gemeente De Wolden en wordt aan alle basisschoolkinderen in De Wolden aangeboden. De volgende informatie krijgt u van de Cultuurcoƶrdinatoren van De Wolden:

Op vrijdag 13 oktober is de inspiratie dag Cultuuronderwijs voor de leerlingen van IKC De Horst en OBS Het Veldboeket. Op deze dag krijgen alle leerlingen verschillende creatieve workshops en bezoeken zij een voorstelling.

De leerlingen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) van De Horst en van Het Veldboeket worden deze dag verwacht op Het Veldboeket. De tijden zijn gelijk aan een gewone schooldag. De start is om 08:30 uur en het duurt tot 14:00 uur. De kinderen dienen zelf een lunchpakket mee te nemen.

Bericht van Buurtwerk De Wolden: Weet u waar uw kinderen spelen?

Als kinderen klein zijn, weet je als ouder(s)/verzorger(s) precies wat ze doen. Ze spelen thuis, je kent bijna alle vriendjes. Je brengt ze naar school of naar een sportclub. Kortom, je hebt als ouder/verzorger een goed beeld van wat je kind de hele dag doet.

 

Als kinderen ouder worden, kan dit veranderen. Kinderen worden zelfstandiger en gaan meer hun eigen weg. Het wordt minder vanzelfsprekend dat je precies weet waar ze zijn. 'Dat doet mijn kind niet' is een geweldige vluchtroute voor ouders als ze geconfronteerd worden met pijnlijk of ongewenst gedrag van hun kind. 'Ik kan me niet voorstellen dat mijn kind zoiets zou doen' is de basis van de eeuwigdurende loyaliteit die maakt dat je voor jouw kind altijd, overal en zonder nadenken door het vuur gaat. Zulke ouders gun je elk kind. Ouders die zich willen inzetten en opofferen, die altijd bereid zijn om van het goede uit te gaan.

 

Wat zeggen we hierboven nou eigenlijk? We weten steeds minder goed wat onze kinderen precies doen en waar ze precies uithangen. Aan de ene kant mag dit ook en dat is ook goed. Onze kinderen moeten voor alles wat ze doen leren om steeds meer zelf verantwoordelijkheid te nemen. Aan de andere kant zien we steeds minder goed wat onze kinderen doen en waar ze uithangen. En dat vergt dan ook een ander inlevingsvermogen van ons als ouders en als professionals. Doordat we ze steeds minder zien, kunnen we dan nog wel zeggen 'Dat doet mijn kind niet?' Of kunnen we beter eerlijk zijn en toegeven dat we het niet altijd meer weten, maar wel in gesprek gaan met onze kinderen en dus hem/haar niet altijd zomaar geloven op zijn/haar blauwe ogen?

 

Praat met uw kinderen over waar ze zijn en met wie ze omgaan. Nodig de vrienden van uw kinderen eens uit bij u thuis om daar samen te komen.

 

Wat we hierboven hebben geschreven is voor sommige ouder(s)/verzorger(s) vanzelfsprekend maar voor sommige ook weer niet. Het is ook niet de waarheid, maar een overdenking en een constatering. Iets waar van wij als buurtwerkers de afgelopen periode veel mee geconfronteerd werden.

Activiteitenmiddag dier, sport en cult op Terra Meppel VO

Jaarlijks vindt er op Terra Meppel een huisdierenkeuring plaats waaraan kinderen uit groep 7 en 8 met hun dier mee mogen doen. Ook de leerlingen van de sport- en cultklassen sluiten die middag aan en er worden activiteiten voor de kinderen van groep 7 en 8 georganiseerd. Iedereen die het leuk vindt om Terra Meppel VO eens te bekijken is van harte welkom.

De activiteitenmiddag dier, sport en cult zal dit jaar plaatsvinden op woensdagmiddag 4 oktober van 14.00 tot 16.30 uur in en rond Terra Meppel VO. De deelnemers voor de huisdierenkeuring kunnen zich vanaf 13.45 uur melden op het plein van het gebouw aan de Werkhorst 58 te Meppel. Aanmelden kan tot 15.00 uur.

De kinderen van groep 7 en 8 worden uitgenodigd om hun dier (maximaal twee) te laten keuren. Gelet wordt daarbij op verzorging, conditie, gezondheid en omgang met het dier. Het gaat dus NIET om raszuiverheid. Het keuren gebeurt door deskundige keurmeesters en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. De volgende dieren komen in aanmerking: konijnen, katten, honden, vogels (ook kippen) knaagdieren (cavia, hamster, rat, enz). Voor alle deelnemers is er een vaantje en voor winnaars per categorie een beker.

Leerlingen van groep 7 en 8 mogen tot vrijdag 29 september aangeven bij hun leerkracht of zij willen meedoen aan de huisdierenkeuring. De leerlingen die interesse hebben voor sport en cult of gewoon de school eens willen zien hoeven zich niet aan te melden.

Gratis boeken voor de schoolbieb

De Kinderboekenweek wordt dit jaar Gruwelijk leuk met de schoolbiebactie van Bruna. Koop je tijdens de Kinderboekenweek je boeken bij Bruna, dan spaar je voor gratis kinderboeken voor de schoolbieb. Sparen jullie mee?

Als je tussen 4 en 15 oktober een kinderboek bij Bruna koopt kun je je kassabon inleveren op school. Wij mogen dan voor 20% van het totaalbedrag boeken uitzoeken bij Bruna.

WGV kleutergym

Lijkt het je leuk om over banken, kasten, matten te klauteren? Dan willen we jou graag ontmoeten!

Voor wie? Groep 1 en 2

Waar? In de sporthal in de Wijk

Wanneer? Elke donderdagmiddag

Hoe laat? Van 14.30 tot 15.30 uur

Pannenkoekentoernooi van WIJC

Op woensdag 27 september is weer het gezellige en leuke pannenkoekentoernooi van WIJC.
Start voetbal: 16.00 uur
Pannenkoeken eten: 17.30  uur
Als je zoon/dochter mee wil doen, geeft dit dan graag zo snel mogelijk door. Mailadres acwijc@hotmail.com of via een van onderstaande personen.
Ook als je nog niet lid bent van de voetbal mag je komen, alle vriendjes/vriendinnetjes die mee willen voetballen deze middag zijn welkom!
We hebben uiteraard ook weer heel veel pannenkoeken nodig. Als je deze wilt bakken, graag! Je kunt ze om 16.00 uur of 17.30 uur brengen.
Alvast bedankt,
Namens de activiteitencommissie WIJC
Margreet van der Meer, Inez Wester en Tineke Martens

Verjaardag

Maandag 9 oktober is juf Linda jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Belangrijke data

Maandag 25 september: infoavond groep 5 t/m 8, 19.30 uur

Dinsdag 26 september: infoavond voor (G)MR leden in Echten

Woensdag 27 september: leerlingen vrij, inspiratie dag cultuur voor leerkrachten; 12.00 uur start Kinderpostzegelactie; pannenkoekentoernooi WIJC

Donderdag 28 september: infoavond groep 1 t/m 4, 19.30 uur

Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek, thema Gruwelijk eng; activiteitenmiddag Terra Meppel VO

Donderdag 5 oktober: Dag van de Leraar, actiedag in het primair onderwijs, De Horst is gesloten

Woensdag 11 oktober: Jaarlijkse Ouder Raad, JOR, 19.30 uur

 

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 9 oktober 2017.


voorkeuren | disclaimer | contact