Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 26 maart 2018

Nieuws uit de OR

Schoolreisjes

Een poosje terug is de oproep rondgegaan of er mensen wilden helpen in de organisatie van de schoolreisjes. Al vrij snel hadden we voor elke groep twee ouders bereid gevonden te assisteren. Waarvoor onze dank! Dit jaar organiseren ouders het samen met de leerkrachten. Volgend jaar is het de bedoeling dat het in het geheel door de OR georganiseerd wordt, eventueel met behulp van extra ouders. Deze werkwijze is in overleg met de MR opgezet. Op deze manier hebben de leerkrachten weer een taak minder in hun toch al overvolle takenpakket.

Meesters- en juffendag

Tijdens de meesters- en juffendag voor de vakantie zijn alle kinderen en personeel door de OR getrakteerd op een bolletje knakworst en een pakje zuivel naar keuze.

Flessenactie schoolplein

Het is nog steeds mogelijk statiegeld te doneren voor het schoolplein! We hopen er een mooie schommel met bijbehorende ondergrond van te kunnen plaatsen. In de hal van school staat een blauwe kliko. Hier kun je eventueel ook flessen in gooien. Wij zorgen dan dat ze bij de Coop terecht komen.

Koningsspelen

20 april staan de koningsspelen gepland. Het belooft weer een mooie dag te worden.

De ouders die zich aan het begin van het jaar hebben opgegeven via het ouderhulp formulier hebben inmiddels een appje gehad vanuit de commissie groep. Helaas zijn er zoveel afmeldingen gekomen, dat het overschot aan aanmeldingen toch heeft geresulteerd in een tekort. Mocht je je niet hebben aangemeld maar wel willen helpen, stuur dan even een mail naar OR@ikcdehorst.nl of geef het door bij Imke Westra of Debbie Vogelzang.

Nieuws van onze opvang

We zijn heel trots dat we het 100e kind kunnen verwelkomen op onze opvang! Eva Ruijgers zal binnenkort met haar ouders door ons in het zonnetje worden gezet. We wensen je een fijne tijd bij ons, Eva!

Houdt u zich aan de snelheidslimiet?

De landelijke snelheidscampagne "Hou je aan de snelheidslimiet" is gestart. De campagne roept weggebruikers op om regelmatig hun snelheid te checken.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vindt dit ook een belangrijk thema en ondersteunt de campagne daarom in onze provincie. Een paar kilometer te hard rijden. We doen het allemaal weleens. Soms onbewust. Bijvoorbeeld als we met het verkeer meerijden of als onze gedachten afdwalen. Zo'n overtreding lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Zeker binnen de bebouwde kom of op fietsstraat de Postweg, omdat daar vaak kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, op de weg zijn. Toch rijden de meeste mensen binnen de bebouwde kom 10 tot 15 km/uur te hard, ook op de Postweg. Het lijkt misschien niet veel, maar 10 kilometer te hard rijden, zorgt ervoor dat uw remweg 7 meter langer wordt! Om mensen te wijzen op de gevaren van (iets) te hard rijden, hebben we de campagneposters in ons IKC opgehangen. Misschien heeft u ze al zien hangen.

Pannenkoekendag

Op vrijdag 16 maart was het nationale pannenkoekendag. De leerlingen van groep 6 hebben hard gewerkt om een enorme stapel pannenkoeken te bakken voor de ouderen in Dunninghe. Natuurlijk werd er genoeg gebakken zodat ze zelf ook lekker pannenkoeken mee konden eten. We willen alle ouders die geholpen hebben met bakken ontzettend bedanken!

Paaseitjes zoeken

Afgelopen vrijdag is een aantal van onze kleuters, peuters en dreumesen op bezoek geweest bij de bejaarden in Dunninge om paaseitjes te zoeken. Daarna was er nog tijd om iets te drinken en te kletsen met de bewoners. Onze komst werd zeer gewaardeerd en ook de kinderen hadden veel plezier.

Kapper Cindy

Op dinsdag 3 april is kapper Cindy weer bij onze opvang. U kunt vanaf nu een afspraak maken voor uw kind. Het is handig om even een foto van het gewenste model te sturen via Whats'app of om dit telefonisch te overleggen wanneer u een afspraak maakt. Het is natuurlijk belangrijk dat uw zoon of dochter met het gewenste model thuiskomt! Voor het maken van een afspraak of eventuele vragen kunt u contact opnemen met: Cindy Luchies van Kapsalon Haar.Werk Tel: 06-14125453

Spelletjes en leren rekenen

Als u uw kind tijdens het inloopmoment komt brengen, zult u zien dat we in de klas ook gebruik maken van gezelschapspellen. Misschien verbaast het u. Maar veel spellen die in winkels te koop zijn, zijn ook geschikt om te gebruiken om rekenvaardigheden te oefenen. Het spelen van een spel draagt echt bij aan het leren van een kind. Niet alle spellen zijn geschikt, trouwens. De spellen moeten aan bepaalde criteria voldoen. Bovendien is niet elk rekenspel weer geschikt voor elk kind op elk moment. Of en wanneer een spel geschikt is, hangt bijvoorbeeld af van het rekenniveau van het kind. Maar ook van welke leerstof op een bepaald moment belangrijk is in de klas. En of het kind toe is aan werken aan meer inzicht, oefenen, kennis of toepassen van dit alles.
Wilt u hier meer over weten? Op de website http://rekenspel.slo.nl/ vindt u spelbeschrijvingen en handreikingen bij spellen voor kinderen uit alle leerjaren, geselecteerd naar de rekendomeinen.

Coop Doekoe actie

Tot en met 22 april is er weer een nieuwe Doekoe scholenactie! Spaart u mee voor nieuwe sport- en spelmaterialen voor onze school? Bij aankoop van geselecteerde producten ontvangt u aan de kassa Doekoe-munten. In alle Coopwinkels vindt u een scoreboard met daarop de scholen die meedoen. In het scoreboard kunt u de ontvangen Doekoe-munten doneren, waardoor de school een groter deel van het prijzengeld ontvangt. De school die de meeste Doekoe munten weet binnen te halen wint bovendien een fantastisch Schoolplein 14!

BSO programma week 13

Pasen aan de Reest

Nog even en dan is het Pasen. Pasen in de kerk van IJhorst - de Wijk. Op de morgen van de eerste paasdag, op 1 april, wordt daar om 10.00 uur een feestelijke gezinsdienst gevierd. Daarom wordt u met uw kinderen van harte uitgenodigd om deze dienst mee te vieren. Voor de kleinsten van 0 tot 4 jaar is er oppas in de Reesthof naast de kerk. De kinderen van 4 en 5 jaar worden eerst in de kerk verwacht, waar ze alleen het eerste deel van de dienst zullen meemaken. Na het eerste deel gaan zij naar de Reesthof waar hen een verrassing te wachten zal staan. De kerkenraad hoopt dat u ook komt op 1 april om 10.00 uur in de kerk. Met een hartelijke groet, namens de kerkenraad Protestantse Kerk IJhorst/de Wijk, Annie Troost.

Verjaardag

Juf Ariadne is donderdag 29 maart jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Belangrijke data

Dinsdag 27 maart: Scala beeldend, groep 3 en 4

Woensdag 28 maart: Grote Rekendag; inloopspreekuur schoolmaatschappelijk werk 8.30-9.30 uur

Donderdag 29 maart: Paasfestijn, 14.00-16.30 uur

Vrijdag 30 maart: Goede vrijdag, leerlingen vrij

Maandag 2 april: 2e Paasdag, leerlingen vrijdag

Dinsdag 3 april: Scala beeldend, groep 3 en 4

Donderdag 5 april: theoretisch verkeersexamen groep 8, MR en OR vergadering, 19.30 en 20.00 uur; facultatief spreekuur

Vrijdag 6 april: MR Café, 13.00-14.00 uur

Maandag 9 april: Scala media, groep 7 en 8

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 9 april 2018.


voorkeuren | disclaimer | contact