Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 3 april 2017

Knotshockey

Afgelopen week was er de voorronde van knotshockeytoernooi in de Wijk. Er waren 8 teams en van de 8 teams hebben de Knotshockey Knotsers gewonnen! Het was op 22 maart en de Vuurpijlbiggen hebben de fairplay beker gewonnen.

Groeten van Janne, Damian, Nout en Flemming

Gastles Unicef

Vanmorgen hadden we in groep 8 een gastles over Unicef, ze lieten ons punten opschrijven en ze lieten ons filmpjes zien hoe mensen in slechte omstandigheden leefden. Ze hebben geen geld, geen eten en geen water, ze hebben zeg maar niks. Hoe ze leven raakte ons, je kon zien hoe wij beter leven dan hun en hij liet ons zien hoe wij hun kunnen helpen. Bijvoorbeeld door een Unicef-loop te organiseren. Op 21 April (Koningsspelen) gaan we dat doen met de hele school. Steijn en Junior

Paasfestijn op De Horst

Donderdagmiddag 6 april houden wij weer een paasfestijn. Alle kinderen van 4-12 jaar zijn welkom. We beginnen om 14.00 uur en stoppen om 16.30 uur. We gaan leuke dingen doen! Zoals broodjes bakken, eieren zoeken, op de foto met de paashaas en nog veel meer... Buiten op het plein staat ook nog een grote verrassing.

 

Wil je mee doen? Geef je dan uiterlijk dinsdag 4 april op. Dit kan bij de juffen van het KDV en de BSO. Vol=Vol. De kosten voor deze middag zijn € 5,00 per persoon. Dit bedrag kan op 6 april aan de juffen worden gegeven.

 

We hopen jullie te zien op donderdagmiddag 6 april. Juf Charel, juf Jeanet en juf Nicole.

Zonneauto Nuna9

Ongeveer tien jaar geleden was Jasper Hemmes leerling op De Horst. Na zijn middelbare school is hij gaan studeren aan de TU Delft. Hier maakt hij momenteel deel uit van het Nuon Solar Team: een team van studenten dat elke twee jaar een auto op zonne-energie bouwt en daarmee in Australië racet tegen de allerbeste zonnewagens ter wereld. Het Nuon Solar Team is een ontzettend stoer project met techniek en duurzaamheid in de hoofdrol. Het Nuon Solar Team ziet het project als een mooie kans om ook aan kinderen te laten zien wat je allemaal kunt doen met een technische studie.

Om kinderen nog meer te betrekken bij het project, is er een wedstrijd bedacht. De uitdaging: maak het mooiste ontwerp voor de bestickering van de nieuwe auto Nuna9. Het Nuon Solar Team is op dit moment het beste zonneraceteam ter wereld. Het team wil daarom graag dat de nieuwe auto dit ook uitstraalt. De vraag aan basisschoolleerlingen is om het Nuon Solar Team te inspireren. De klas met het mooiste ontwerp, wint een rondleiding in de werkplaats én een meet&greet met Jasper en zijn team.

 

Omdat Jasper vroeger bij ons op school zat, zou hij het heel leuk vinden als wij aan deze wedstrijd meedoen! Dat doen we natuurlijk, de leerlingen van groep 6, 6/7 en 8 zijn op dit moment druk bezig met een winnend ontwerp voor de bestickering…

Koningsspelen/Unicef sponsorloop

Op 21 april houden wij de Koningsspelen. Dit jaar ziet deze dag er anders uit dan voorgaande jaren. We beginnen de ochtend op school met een Koningsontbijt. Na het ontbijt vertrekken we met alle leerlingen naar het veld van Korfbalvereniging Roreko voor een sponsorloop en andere activiteiten. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Unicef. De sponsorlijsten en meer informatie volgen binnenkort. De jaarlijkse sportdag zullen we later in het schooljaar houden.

Palmpasenoptocht

Zondag 9 april kun je meedoen aan de palmpaasoptocht die georganiseerd wordt door speeltuinvereniging De SpeulHorst.

Wanneer: zondag 9 april

Hoe laat: 10.30 uur

Waar: start en einde bij de molen

Route: Molenstraat, Briëtweg, Vijverweg, Dorpsstraat, Kerkweg, Blinkweg, Julianaweg, molen.

Bij terugkomst is er bij de molen koffie of thee te koop. Voor de kinderen heeft de paashaas een kleine verrassing!

Bij regen zal de optocht niet doorgaan.

Speeltuinvereniging De SpeulHorst.

Even voorstellen: de oudercommissie van Integraal Kindcentrum De Horst

Wij zijn twee enthousiaste ouders, die de oudercommissie van Kindcentrum De Horst gaan vertegenwoordigen. Uiteraard zouden wij graag nog een paar extra leden willen, die net zoals wij, graag mee willen denken over beleidsmatige dingen, maar ook niet kunnen wachten om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren!

 

Om een klein beetje een indruk te geven van wie we zijn, zullen we ons kort voorstellen.

 

Ik ben Imke Westra, moeder van Jildou (groep3), Sietse (groep 1B) en Bauke (opvang IKC) en getrouwd met Tjalke. Wij wonen sinds de meivakantie van 2016 met veel plezier in de Wijk. We zijn op dit moment nog ons droomhuis aan het bouwen en hopen daar dit jaar in te kunnen gaan wonen! Ik werk drie dagen in de week als orthoptist in het ziekenhuis in Assen, waar ik ook veel met kinderen van basisschoolleeftijd te maken heb. Ik hoop in de oudercommissie mee te denken over hoe we het 'tweede thuis' zo leuk mogelijk voor (onze) kinderen kunnen maken en ze daar ook leuke activiteiten te kunnen laten beleven!

 

Mijn naam ik Janine Koppejan. Ik ben de moeder van Losanne (opvang IKC) en getrouwd met Reinier. Ik werk als rechercheur op het politiebureau in Meppel. Ik ben opgegroeid in de Wijk waar ik nu nog steeds met veel plezier, samen met Reinier en Losanne, woon. Ik hoop in de oudercommissie, samen met de leidsters en Imke, leuke activiteiten te organiseren om de kinderen blij te maken en ervoor te zorgen dat de kinderen met leuke verhalen thuis kunnen komen.

Kom ook een kijkje nemen in het Drukkerijmuseum Meppel

Kennismaken met (hand)zetten en drukken zoals dat vroeger ging? Werken met losse loden letters, het maken van een tekst en daarvan afdrukjes maken op een proefpers; dat is o.a. wat we doen in de: Workshops voor volwassenen (door "meester" Gabe, op maandag en dinsdag conciërge o.b.s. De Horst) in het Drukkerijmuseum Meppel.

Voor meer info; Drukkerijmuseum Meppel, tel 0522-242565 en ook op facebook.

Verjaardagen

Juf Margreeth is donderdag 13 april jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Belangrijke data

Dinsdag 4 april: open dag Stichting Wolderwijs

Woensdag 5 april: afsluiting NME vogelproject voor alle leerlingen, roofvogelshow op trainingsveld Wacker, 10.00-11.00 uur

Donderdag 6 april: bezoek aan voormalig kamp Westerbork door groep 8; paasfestijn op BSO De Horst 14.00-16.30 uur; OR, 20.00 uur

Maandag 10 april: theoretisch verkeersexamen groep 8

Dinsdag 11 april: praktisch verkeersexamen groep 8

Woensdag 12 april: gemeentelijke finale knotshockey in Ruinerwold; schoolvoetbal jongens, Ruinen, 14.30 uur

Donderdag 13 april: Jong & Wijs, groep 2 paaseitjes zoeken bij Dunninghe

Vrijdag 14 april: Goede Vrijdag, leerlingen vrij

Zaterdag 15 april: oud papier actie

Maandag 17 april: Tweede Paasdag, leerlingen vrij

Dinsdag 18 t/m donderdag 20 april: Centrale Eind Toets groep 8

Vrijdag 21 april: Koningsontbijt en sponsorloop voor Unicef

Maandag 24 t/m vrijdag 28 april: "mei"-vakantie

 

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt dinsdag 18 april 2017.


voorkeuren | disclaimer | contact