Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 3 juli 2017

Afscheid juf Roelien, juf José en juf Bertha

Juf Roelien, juf José en juf Bertha nemen na dit schooljaar afscheid van De Horst. Juf Roelien is op dinsdag 18 juli voor het laatst in haar groep. De leerlingen van haar groep zullen deze dinsdag een feestelijk programma hebben. Wanneer u als ouder(s)/verzorger(s) juf Roelien de hand wilt schudden met een hapje en drankje, bent u die dinsdag welkom in groep 6 van 14.00-14.30 uur. Juf José is op de laatste vrijdag van dit schooljaar voor het laatst in groep 3. U kunt haar komend schooljaar op De Horst tegenkomen als plusklasleerkracht van Wolderwijs. Juf Bertha komt voor het laatst op woensdag 12 juli. Op de laatste werkdag van juf Roelien wordt er voor een traktatie voor alle kinderen gezorgd namens alle drie vertrekkende juffen. 

Wijkerfeest

Vrijdag hebben de leerlingen van groep 1 t/m 4 een spelletjescircuit gedaan in de feesttent. Er was een uitdagende foto-puzzeltocht voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. We willen de vrijwilligers van de Oranjevereniging nogmaals bedanken voor de gezellige ochtend!

Zaterdag waren onze leerlingen van groep 2 veranderd in superhelden! Samen met Megajuf Tobi, Bat-juf en Super-juf reden zij mee in de optocht. Wat zag het er allemaal prachtig uit. De boevenmoeders hebben er samen voor gezorgd dat alles goed verliep, we willen iedereen die geholpen heeft bedanken! De wagen kreeg de vierde prijs. We waren ook onder de indruk van alle andere leuke ideeën en prachtige creaties. Veel individuele leerlingen vielen in de prijzen. De leerlingen waren erg trots op hun gewonnen beker, zij hebben deze beker op school laten zien.

Vakantie verrassingstas bij bibliotheek de Wijk

Ga je op vakantie en weet je niet welke boeken je mee kan nemen? Meld je dan aan voor de zomerverrassingstas. Kinderen uit groep 3 t/m 8 kunnen bij de bibliotheek een verrassingstas-formulier krijgen. Op dit formulier kun je aangeven waarvan je houdt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit speuren, avontuur, verliefdheid of geschiedenis. Je kunt ook invullen wanneer je de tas wilt ophalen. Lever het formulier voor 15 juli in. De bibliotheekmedewerkers zoeken boeken voor jou uit. Je kunt dan een gevulde tas ophalen met boeken om te lenen voor een geslaagde vakantie! 

Koffie-uurtje MR

In de vorige nieuwsbrief hebben we de groepsindeling van komend schooljaar bekend gemaakt. Voor deze groepsindeling hebben we veel overleg met de MR gehad. Alle voor- en nadelen hebben we tegen elkaar afgewogen en besproken.

Voor vragen over de groepsindeling had de MR maandag 26 juni een koffie-uurtje georganiseerd. Elf ouders hebben deze avond bezocht. De volgende vragen zijn tijdens deze avond gesteld en beantwoord.

Waarom is er gekozen voor 3 combigroepen 1/2 en geen aparte groep 2 zoals halverwege dit jaar?

We kunnen dit jaar 3 kleutergroepen maken. Hierdoor zijn de groepen kleiner dan voorgaande jaren. Door te werken in combinatiegroepen kunnen leerlingen van en met elkaar leren. De leerlingen uit groep 1 die iets meer aankunnen kunnen aansluiten bij werk van groep 2, andersom is het op deze manier makkelijker om even een stapje terug te doen.

Zijn de kleuters van groep 2 dan niet de dupe van instroomleerlingen die meer aandacht vragen?

Wij denken dat we voor alle leerlingen een passend aanbod kunnen bieden en dat we door de kleinere groepen de aandacht goed kunnen verdelen. We hebben materiaal op school voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben.

Kan de groep 7/8 gesplitst worden in groep 7 en groep 8?

Het leeftijdsverschil tussen de leerlingen in de combigroep is heel groot, het maken van speelafspraken blijkt lastig, leerlingen weten soms niet waar ze aan toe zijn of waar ze moeten zitten.

We hebben ervoor gekozen om de groep 6/7 naar 7/8 door te laten gaan zoals de leerlingen nu bij elkaar in de groep zitten. Het is een prettige groep leerlingen waar de sfeer goed is.

We zullen de intensieve samenwerking met de homogene groep 7 doorzetten. De activiteiten die specifiek voor groep 8 bedoeld zijn, zoals de musical en de meerdaagse schoolreis, blijven alleen voor groep 8. Tijdens deze activiteiten zullen de leerlingen van beide groepen 7 samengevoegd worden.

Door een intensieve samenwerking kunnen we een begin maken met klas overstijgend leren. Leerlingen die verder zijn, kunnen aansluiten bij een hogere groep en als een bepaald vak lastig is kun je ook de instructie op een lager niveau krijgen.

We zullen de structuur voor de leerlingen beter inzichtelijk maken. Het moet voor de leerlingen duidelijk zijn waar ze op welk moment moeten zijn.

Groen schoolplein

In de week van 3 t/m 8 juli organiseert de werkgroep Groen schoolplein een klusweek. In deze week wordt een begin gemaakt met het groener maken van het plein.

Wat gaat er deze week gebeuren:

-       Het duikelrek krijgt een nieuwe plek op het plein

-       Maandag wordt een begin gemaakt met het planten van hedera tegen de hekken

-       Schoolborden ophangen om op te krijten

-       Voorbereidingen verkeersplein

 

Het verkeersplein wordt op 11 en 12 juli aangebracht. Op vrijdag 14 of zaterdag 15 juli komt er een rotonde met verhoging in het verkeersplein en worden er 3 bomen geplant.  Er komt een schaduwdoek boven de zandbak op het kleuterplein. We horen nog van de hovenier wanneer dit precies geplaatst wordt. Naast het fietsenhok komt een schaakbord. Bij het schaakbord komen boomstambanken, deze worden later geplaatst. Het streven is om dit alles voor de zomervakantie klaar te hebben. Op 14 en/of 15 juli kunnen we nog een paar extra handen gebruiken. Als u ons wilt helpen, graag een mailtje naar or@obsdehorst.nl

Bent u ons nieuwe OR-lid?

De ouderraad is op zoek naar enthousiaste leden. De OR ondersteunt de school in het organiseren van verschillende activiteiten voor en door leerlingen, bij ouderavonden en vergaderingen. Zo helpen ouderraadsleden bij het organiseren van het bezoek van de Sint, het voorleesontbijt, sportactiviteiten, enzovoort. Als u het leuk vindt hieraan mee te werken, dan kunt u contact opnemen met Debbie Vogelzang, moeder van Iris Hofstra uit groep 2c. Een mailtje sturen kan naar or@obsdehorst.nl  

Alle lege flessen verzamelen! Spaar jij ook mee voor een airtrampoline?

Op 1 juli start de statiegeldactie. Zwembad De Slenken spaart voor een mooie airtrampoline en jij kunt ons helpen! Het is heel makkelijk: je verzamelt zoveel mogelijk lege statiegeldflessen - thuis, bij de buren, bij je familie en je levert ze in bij de Coop in de Wijk. Als je alle flessen in de automaat hebt gezet, druk je op de gele knop en dan gaat het geld naar zwembad De Slenken. Heb je een hele vracht flessen verzameld? Maak dan een leuke foto van jou met de verzameling flessen en deel die op Facebook of Instagram, tag zwembad De Slenken en maak kans op een leuke prijs. Meer info?  www.zwembaddeslenken.nl

Belangrijke data

Woensdag 5 juli: OR, 20.00 uur

Woensdag 5 juli t/m vrijdag 7 juli: schoolreis groep 8

Vrijdag 7 juli: schoolreizen groep 5, 6 en 7

Dinsdag 11 juli en donderdag 13 juli: rapportgesprekken groep 1 t/m 7

Woensdag 12 juli, schoolreis groep 3 en 4

Vrijdag 14 juli: rapporten groep 1 t/m 7 mee

Zaterdag 15 juli: oud papier actie

 

De laatste nieuwsbrief van dit schooljaar verschijnt maandag 17 juli 2017. 


voorkeuren | disclaimer | contact