Editie 3 oktober 2016

Jaarlijkse ouderraad

Woensdagavond 5 oktober is de Jaarlijkse Ouderraad (JOR). De uitnodiging hiervoor is vorige week aan de oudste leerlingen van het gezin mee naar huis gegeven. De JOR begint om 20.00.

Kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober starten we met het Kinderboekenweekproject "Voor altijd jong". Het is een project waaraan we met het hele IKC deelnemen. Bij de start van het project worden de leerlingen (na een gezamenlijke opening) in groepen uitgedaagd voor een fotospeurtocht door de school. U mag tijdens de inloopmiddag op donderdag 13 oktober van 14.00 tot 15.30 kijken in alle klassen. U kunt dan zien wat we hebben gedaan en gemaakt. De fotospeurtocht is dan ook nog te bekijken.

Tijdens de inloopmiddag houden we een kinderboekenruilmarkt. Voor de ruilmarkt zijn we op zoek naar boeken die thuis niet meer gelezen worden maar nog wel in goede staat zijn. Tijdens de ruilmarkt krijgen alle leerlingen, die een boek hebben ingeleverd, de kans om een ander boek uit te zoeken. De boeken die overblijven zullen we naar het zwerfboekenstation aan de Willem Koopsweg brengen. Boeken mogen ingeleverd worden bij de eigen leerkracht.

Koopt u tijdens de Kinderboekenweek een boek bij een Bruna winkel? Als u het kassabonnetje bij ons inlevert mogen we voor 20% van het totaalbedrag aan boeken uitzoeken voor onze schoolbibliotheek.

Kinderpostzegelactie 2016

Woensdag 28 september zijn de leerlingen van groep 8 na schooltijd gestart met verkopen van kinderpostzegels. Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen in Nederland zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Daar mogen we best trots op zijn. De leerlingen van groep 8 leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander. De opbrengst van de actie Kinderpostzegels wordt gebruikt voor kinderen die het minder goed hebben. Bijvoorbeeld voor kinderen die moeten werken en niet naar school kunnen. Kinderen die niet thuis wonen, omdat hun ouders niet voor hen kunnen zorgen. Of kinderen die heel nare dingen hebben meegemaakt. Op de site van kinderpostzegels.nl kun je filmpjes bekijken van kinderen die zijn geholpen door Kinderpostzegels.

De actie is de afgelopen jaren makkelijker gemaakt. De kinderen hoeven geen bestellingen meer te bezorgen. De bestellingen worden vanaf 9 november thuisgestuurd.

Vanaf 30 september is het ook mogelijk om op www.mijnkinderpostzegelactie.nl/bestellen/ een bestelling te plaatsen.

EU-Schoolfruit

Onze school is een van de scholen in Nederland die mag deelnemen aan de Europese schoolfruitregeling: EU-schoolfruit. Selectie van de scholen vond plaats op basis van loting. De loting is uitgevoerd door een externe, onafhankelijke partij. Vanaf de week van 7 november ontvangen we 20 weken lang voor elk kind drie stuks gratis groente of fruit. Dit is tot en met week 15 van 2017. Nederland neemt in schooljaar 2016/2017 voor het achtste jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft tot doel om:
• de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren,
• kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren,
• de afzet van groente en fruit te bevorderen.

Jumbo spaaractie

Sinds woensdag 7 september kunt u bij Jumbo sparen voor onze school. Op www.jumbosparenvoorjeschool.nl kunt u zien waar wij voor sparen en wat de tussenstand is. We hebben al veel punten mogen ontvangen van u en hopen dat u nog even voor ons doorspaart. De actie loopt nog tot en met 11 oktober.

Verjaardag

Op donderdag 13 oktober is juf Roelien Vos jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Maandag 3 oktober: Media lessen Scala groep 1 en 2; deze week (week 40) en volgende week (week 41) opa en oma week op KDV en BSO van IKC De Horst

Dinsdag 4 oktober: inloopspreekuur Aïsha Slot in de spreekkamer bij de centrale ingang, 8.30-9.30 uur; dierendag op het kleuterplein, 13.30; excursie naar beeldentuin Havixhorst voor leerlingen groep 8

Woensdag 5 oktober: start Kinderboekenweekproject "Voor altijd jong"; Jaarlijkse Ouderraad (JOR), 20.00 uur

Dinsdag 11 oktober: OR, 20.00 uur; informatieavond Kurzweil

Woensdag 12 oktober: MR, 20.00 uur

Donderdag 13 oktober: presentatie project Kinderboekenweek, inloop in de klassen van 14.00-15.30 uur

Vrijdag 14 oktober: meester- en juffendag groep 1 t/m 3; programma Jong en Wijs, groep 6 speelt Rummikub in Dunninge

Zaterdag 15 oktober: oud papier actie

Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober: herfstvakantie

Maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober: hoofdluiscontrole

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 24 oktober 2016.