Editie 7 november 2016

Dansles voor groep 5 en 6

Dansschool Schadenberg uit Hoogeveen geeft vijf danslessen aan de leerlingen van groep 5 en 6. De eerste les is afgelopen donderdag geweest. Aan het eind van die lessenserie kunnen de leerlingen meedoen aan een voorronde ("afdansen") in de Tamboer, waarbij ouders mogen komen kijken. De kinderen dansen in het speellokaal. Dansschool Schadenberg geeft sinds 2011 stijldansen op basisscholen. Het doel van dit project was in het begin om jeugd enthousiast te maken voor de danssport, maar door de impact van de lessen is het doel iets veranderd. Dansdocenten en leerkrachten merkten dat de danslessen groot effect hebben op de kinderen. Ze krijgen meer respect voor elkaar, helpen elkaar meer, praten meer met elkaar en het verschil, ook in de klas, tussen de jongens en meisjes is veel kleiner geworden. Door middel van de dans leren de kinderen elkaar met respect te benaderen. Vroeger was het heel normaal dat je op dansles ging. Dit hoorde bij je opvoeding. Tegenwoordig zijn er zoveel vrije tijd mogelijkheden voor de jeugd dat ze soms door de bomen het bos niet meer zien en thuis belanden op de bank voor de tv of achter de computer. Communiceren met elkaar gaat nu ook vaak via sms, app e.d. Door simpel met elkaar te dansen zien we dit veranderen. http://www.dedansschool.nl/pagina/79/schoolproject.html

Lampion knutselen op IKC De Horst

In samenwerking met de speeltuinvereniging maken we dit jaar de lampionnen op ons IKC. Kom gezellig meedoen! We nodigen de kinderen van groep 1 t/m 4 uit op woensdag middag 9 november. De kinderen van groep 1 en 2 zijn welkom van 13.00-14.00 uur.
De kinderen van groep 3 en 4 van 14.30-15.30 uur. Voor kinderen die gebruik maken van onze BSO is het gratis. Van de andere kinderen vragen we een bijdrage van € 2,00 per kind.
Heb je zin om te komen knutselen? Neem dan wel je papa, mama, opa of oma mee die jou kan helpen. Voor de lampion heb je een doorzichtige plastic frisdrankfles nodig, neem je die zelf even mee­­?

De optocht wordt wel door de speeltuinvereniging georganiseerd. Vrijdag 11 november zal, onder begeleiding van Apollo, de tocht om 18.30 uur bij de molen starten.

Schoolfruit

Dit schooljaar zijn we ingeloot voor het EU-schoolfruitproject van de Europese Unie. We ontvangen 20 weken gratis 3 stuks groente of fruit per leerling per week. We maken ook gebruik van de EU-Schoolfruit-lessen en materiaal voor het digibord. Met ingang van 7 november wordt de groente en/of het fruit geleverd. Via de groepsmail hoort u wat er per week geleverd wordt. Dit project stimuleert kinderen om samen groente en fruit te eten. Onze ervaring is dat zien eten, doet eten. Groente en fruit is goed voor kinderen. Leerlingen die gezond eten zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker. Allemaal zaken waar we blij van worden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.euschoolfruit.nl

Kinderkleding

Voor de groepen 1 en 2 zijn we op zoek naar kinderkleding in de maten 104 t/m 128. Het is handig om wat extra kleding te hebben voor een ongelukje. We zijn op zoek naar (jogging)broeken, sokken en ondergoed. Heeft u nog iets liggen wat niet meer wordt gedragen? Wij kunnen het goed gebruiken.

Sinterklaas op De Horst

Maandag 5 december vieren wij het sinterklaasfeest op school. Na de gezamenlijke ontvangst van de Sint en zijn Pieten, waarover wij in de nieuwsbrief van 21 november meer zullen melden, gaan alle groepen naar hun eigen klas.

De groepen 1 t/m 4 vieren het feest samen met de Sint en zijn Pieten in het speellokaal.

De groepen 5 t/m 8 vieren het sinterklaasfeest in hun eigen groep met surprises en gedichten. De cadeaus mogen € 4,- kosten.

Houd de nieuwsbrief van 21 november in de gaten voor meer nieuws over het sinterklaasfeest!

Creatief circuit

Voor het creatief circuit zijn we op zoek naar eierdozen en elektriciteitsdraad. Ook kosteloos materiaal als toiletrollen, keukenrollen, chips bussen, (Olvarit)potjes zonder etiket en restjes wol kunnen we altijd gebruiken voor knutselopdrachten. U kunt dit inleveren bij de leerkracht van uw kind.

Kinderpostzegelactie

Begin oktober hebben de leerlingen van groep 8 Kinderpostzegels verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar kinderen in de hele wereld. De opbrengst van de Kinderpostzegelactie 2016 is: 9,3 miljoen euro! Wat de opbrengst van onze school is, weten we nog niet.

Verjaardag

Juf Thérèse is woensdag 9 november jarig, juf Erika donderdag 10 november en juf Jeanet de Weerd is maandag 14 november jarig. Alvast van harte gefeliciteerd!

Maandag 7 november: MR, 20.00 uur

Woensdag 9 november: OR, 20.00 uur

Vrijdag 11 november: lampionnenoptocht, 18.30 uur bij de molen

Zaterdag 12 november: intocht Sinterklaas in Nederland (Maassluis)

Maandag 14 november: inloopspreekuur CJG, 8.30-9.30 uur

Maandag 14 november en donderdag 17 november: spreekmiddag/-avond voor groep 1 t/m 8

Woensdag 16 november: GMR, 20.00 uur

Donderdag 17 november: dansles voor groep 5 en groep 6 van Dansschool Schadenberg uit Hoogeveen

Vrijdag 18november: les Scala Beeldend voor groep 7 en 8

Vrijdag 18 t/m 25 november: week van de Mediawijsheid 2016

Zaterdag 19 november: oud papieractie, intocht Sinterklaas in de Wijk

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 21 november 2016.