Wordt deze e-mail niet volledig weergegeven, bekijk dan hier de online versie.

Nieuwsbrief

Editie 8 mei 2017

De Lokkerij

We zijn naar de lokkerij voor ooievaars geweest. Een meneer vertelde uitgebreid over ooievaars, je zag ook een ooievaar lopen. De meneer stelde zich voor en vertelde hoe ooievaars paren en begroeten, dat de jonkies op trek gaan en hoe het zit met de eieren. Hij liet ook een huisje zien waar allemaal spullen voor ooievaars lagen.

 

Van Jolanda

Groep 6b

Bezoek aan de Lokkerij

Ik vond het heel leuk bij de ooievaar Lokkerij en heel interessant en spannend.

En ik vond het ook leuk dat je de botten kon zien.

De eieren van de ooievaars zag je en een struisvogel ei kon je ook zien.

 

Wessel Oosterhof

Groep 6b

De roofvogelshow

De roofvogelshow was een van de meest coole dingen die ik heb meegemaakt! Er was een valk, een arend en een uil en nog veel meer!

Ik mocht zelfs een uil aaien omdat ik jarig was! En ik heb een arendsveer gekregen! Dat was echt cool. Tip: als je jarig bent ga dan naar die show. En een valk vloog vlak over ons!

 

Kasper

Groep 6b

Een extra schoolreis voor groep 4

De horst groep 4 heeft een prijs gewonnen

Een reis naar stunt kamp op de facebook

We hebben de meeste likes en we gaan 16 mei naar stunt kamp en

En dat vinden hartstike leuk want we hoeven dan niet op school te zijn

Want taal en rekenen vinden we een beetje matig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van Stan (mijn moeder heeft het verzonnen), Flemming en Damian

Bericht op Facebook over pesten

In de meivakantie hebben we via Facebook vernomen dat er twee dames in de Wijk gepest worden door kinderen. Het is niet duidelijk of dit kinderen zijn van De Horst, maar we vinden het bericht indrukwekkend genoeg om er aandacht aan te besteden. We hebben het bericht getoond en besproken in groep 6, 7 en 8.

Samen herdenken

Op donderdagmiddag 4 mei hebben de leerlingen van groep 8 de kranslegging bij het graf van de Australische vliegenier Francis Graham Latham verzorgd. Deze herdenkingsbijeenkomst is in het kader van het project "Adopteer een monument". Wij hebben als school het graf van Francis Graham Latham geadopteerd en vinden de traditie van herdenken en de kranslegging zeer belangrijke aspecten om leerlingen mee in aanraking te laten komen. De herdenking is de afsluiting van het project over de Tweede Wereldoorlog. Het was een indrukwekkende ceremonie. Na de minuut stilte zijn er twee zelfgemaakte gedichten voorgelezen en er is toegelicht waarom we herdenken. Vervolgens werden de bloemstukken en de bloemen op het graf gelegd. De herdenking was extra bijzonder vanwege de gastles die voorafgaand aan de ceremonie werd verzorgd door Robbert Morsink (verzamelaar van Tweede Wereldoorlog materiaal). Hij is oud leerling van onze school die, toen hij in groep 8 zat, door de geschiedenislessen heel enthousiast is geworden over dit onderwerp. Voor de gastles had hij een pop meegenomen met het uniform en de uitrusting van een Canadese soldaat. Ook kwam er een echte Willy's Jeep uit 1942 op het schoolplein. De zus van Robbert (Nadia Morsink) heeft de gastles en de ceremonie op het kerkhof gefilmd. Ze maakt namelijk een documentaire over haar broer.

Sponsorloop voor Unicef

Wie herinnert zich enkele weken geleden niet de actie giro 555: hongersnood in Centraal Afrika. Kinderen die het slachtoffer zijn, terwijl zij juist kunnen zorgen voor die betere wereld van morgen. Al jaren krijgen de leerlingen van groep 8 een gastles over het werk van UNICEF. Kinderen gaan samen in gesprek over het welzijn en de welvaart in Nederland terwijl op enkele uurtjes vliegen vanaf de Wijk het een hele bizarre, armoedige en onveilige wereld is. Nog dagelijks sterven 18.000 kinderen in de wereld door slechte omstandigheden.

De leerkrachten van De Horst hebben samen met UNICEF en korfbalvereniging RoReKo de handen ineengeslagen om bij te dragen aan die betere wereld. Op 21 april, de dag van de koningsspelen, werd een sponsorloop gehouden op het sportpark van RoReKo. Naast de korfbalvereniging, welke een samenwerkingsverband heeft met UNICEF, hebben ook Atlas Sport en hoofdsponsor Modewereld Van de Belt een bijdrage geleverd. 

De opbrengst van de sponsorloop voor UNICEF is €5474,82! Iedereen bedankt voor de geweldige inzet!

Schoolfotograaf

Jaarlijks komt de schoolfotograaf bij ons op school. Dit jaar zal Petra Nieuwenhuizen prachtige plaatjes komen maken op maandag 22 mei en dinsdag 23 mei. Noteer deze datum alvast in de agenda! Nadere informatie volgt t.z.t. via de mail.

Kennismaken met Rahel Wedzinga

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Bij dezen wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Rahel Wedzinga en ik ben 20 jaar oud. Samen met mijn ouders, twee jongere broertjes en oudere zus woon ik in Elim, waar wij een mini camping hebben.

In 2016 heb ik de opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 afgerond aan het Alfa College in Hardenberg. Tijdens deze opleiding heb ik op verschillende kinderdagverblijven stage gelopen. Ik heb tijdens deze stages veel kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen als pedagogisch medewerker en het plezier mogen ervaren op de werkvloer. In deze stages heb ik met verschillende doelgroepen mogen werken en daar heb ik dus best een start aan ervaring kunnen opdoen. Zo heb ik stage gelopen bij groepen kinderen in de leeftijd van 0 tot 2, 2 tot 4 en 4 tot 12 jaar oud. Welke leeftijd mijn voorkeur heeft? Ik vind dat elke leeftijd iets moois met zich meebrengt en ik ben blij dat ik dit tijdens die stages heb mogen ervaren.

Na mijn opleiding ben ik op zoek gegaan naar een baan die aansloot bij mijn opleiding. Zo ben ik bij Stichting Wolderwijs als pedagogisch medewerker terecht gekomen. Maandag, dinsdag en donderdag zullen voornamelijk de dagen zijn dat ik op IKC De Horst werk. Ik ben nu ongeveer 3 weken werkzaam bij IKC De Horst en ik heb heel veel plezier in mijn werk met de kinderen. Hebben jullie een vraag voor me? Kom dan gerust even bij mij langs.

Rahel Wedzinga

De jongerenwerker in de buurt

Bij onze eerste kennismaking met jongeren of buurtbewoners komen altijd drie vragen naar voren: 'Wie bent u?', 'Wat doet u?', 'Voor wie werkt u eigenlijk?'

 

De eerste vraag is voor ons makkelijk te beantwoorden.

Wie wij zijn? Wij zijn Marloes Markslag en Dieuwertje Jansen en werken als jongerenwerkers in de Wijk. We zijn regelmatig in de buurt te vinden. Bijvoorbeeld bij hangplekken van de jeugd, bij de pannakooi of de keten in de Wijk. Maar ook zijn we op locaties als o.b.s. De Horst waar we gastlessen geven over onder andere sociale media, of in De Havezate waar onze werkplekken zijn. We komen weleens ergens samen, maar gaan ook alleen of met een andere collega op pad.

De tweede vraag is minder eenvoudig uit te leggen. Wat wij doen? We vragen weleens: 'Wil je een kort of lang antwoord?' Meestal vraagt de jeugd om een kort antwoord, dus antwoorden wij: 'Jullie lastigvallen!'.

Maar wat wij echt doen, is contact leggen met de jongeren die we tegenkomen. Vanuit dit contact proberen we een band op te bouwen met de jongeren zodat we elkaar leren kennen en elkaar weten te vinden. We werken veel samen met de gemeente, politie en andere instanties om de vragen die jongeren hebben te kunnen beantwoorden of om samen met de jongeren te komen tot oplossingen. Daarbij proberen we vaak de buurt, ouders of andere instanties zoals de basisschool te betrekken. Het gaat om zaken van overlast tot vrijetijdsbesteding of van gezellige jongerenactiviteiten opzetten (samen met de jongeren) tot problemen thuis. We werken niet alleen overdag, maar soms zijn we ook 's avonds te vinden in de wijk.

Op de laatste vraag is het ook makkelijk antwoord geven. Wij werken voor Welzijn De Wolden. Dit is de welzijnsorganisatie in gemeente De Wolden. Samen met onze collega's proberen wij inwoners van De Wolden te helpen bij vragen over wonen, zorg en welzijn, en nog veel meer. Maar daar vertellen we een andere keer meer over.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn over het jongerenwerk of zijn er onbekende 'hangplekken' door te geven, dan zijn wij via onderstaande contactgegevens bereikbaar. Natuurlijk zijn wij ook aanspreekbaar als we door de buurt lopen. Of loop gewoon eens binnen bij De Havezate!

 

marloesmarkslag@welzijndewolden.nl 06-23 695 357

dieuwertjejansen@welzijndewolden.nl 06-10 794 676

Belangrijke data

Maandag 8 mei: OR, 20.00 uur

Donderdag 11 mei: collegiale visitatie op De Horst

Dinsdag 16 mei: groep 4 naar stuntkamp

Woensdag 17 mei: schoolkorfbaltoernooi op sportpark Roreko in de Wijk, start 13.30 uur

Zaterdag 20 mei: oud papier actie

Zaterdag 20 en zondag 21 mei: klusweekend voor het schoolplein

Maandag 22 en dinsdag 23 mei: schoolfotograaf

Maandag 22 mei: GMR, 20.00 uur

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 22 mei 2017.


voorkeuren | disclaimer | contact