Editie 22 januari 2018

Voorleesontbijt

Woensdag 24 januari doen we mee aan het nationale voorleesontbijt. Deze ochtend wordt er in alle groepen tegelijk (om 8.30 uur) voorgelezen door een gast. We doen mee aan het voorleesontbijt omdat we voorlezen aan kinderen erg belangrijk vinden en dit op deze manier willen promoten. De OR verzorgt deze ochtend een klein broodje en drinken. Let op: dit betreft geen volwaardig ontbijt. We wensen de gasten en de leerlingen een prettig voorleesontbijt.

Nationale Voorleesdagen 2018

Dit jaar is "Ssst, de tijger slaapt" van Britta Teckentrup gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2018 en dit boek staat daarom centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen (24 januari tot en met 3 februari 2018). Onze peuters en kleuters zullen een voorstelling bezoeken die gebaseerd is op dit prentenboek...Tijger is in diepe slaap, maar ze ligt wel HEEL ERG in de weg. Hoe kunnen de andere dieren erlangs zonder dat ze tijger wakker maken? Dat wordt spannend!

Leesvirus 2018

In groep 6 zijn we begonnen met het project Leesvirus. Leesvirus is een leesbevorderingsproject voor kinderen van groep 6 van de basisschool, waarin leesbevordering en het aanleren van digitale informatievaardigheden hand in hand gaan. Centraal staat de vraag: welke klas is het meest "besmet" door het Leesvirus en wat is "het meest besmettelijke boek"? We hebben op school 10 verschillende leesboeken die door de bibliotheek zijn geselecteerd. De leerlingen lezen de boeken en wisselen via de website leesvirus.nl hun mening uit met leerlingen van andere scholen die dezelfde boeken hebben gelezen. Ook is er acht weken lang de Leesvirusquiz met vragen over de boeken, internetvragen over thema's uit de boeken of creatieve opdrachten. Op de website worden per gemeente de quizscores bijgehouden en dat houdt de spanning erin! Ter afsluiting is er in de bibliotheek een feestelijke ochtend waar ook bekend wordt gemaakt welke klas het meest besmet is geraakt met het Leesvirus (d.w.z. de Leesvirusquiz heeft gewonnen).

Oproep staking 14 februari

De leerkrachten in het basisonderwijs in onze provincie zijn opgeroepen om op woensdag 14 februari opnieuw te staken. De actievoerders eisen van de overheid dat het basisonderwijs er 1,4 miljard euro bij krijgt. Het gaat onder andere om een hoger salaris en minder werkdruk. Aanvankelijk was het plan om in januari het werk neer te leggen, maar het PO-Front besloot onderwijsminister Slob meer tijd geven om aan de eisen tegemoet te komen. Hoewel die gesprekken volgens het PO-Front hoopvol verlopen, hebben ze tot nu toe nog niet tot concrete resultaten geleid. Daarom nu de oproep tot nieuwe acties. Op dit moment inventariseren we of de leerkrachten van De Horst ook het werk zullen neerleggen op 14 februari. Als blijkt dat zoveel leerkrachten zullen deelnemen aan de actie, dat het onmogelijk is om de school op 14 februari open te houden, zal de directie besluiten de school te sluiten. U hoort dit nog van ons. We vragen uw begrip voor de actie.

Griep en verkoudheid

We hebben gemerkt dat veel van onze leerlingen niet fit zijn. Met de "r" in de maand loopt u volgens de GGD Drenthe meer kans om griep te krijgen of verkouden te worden. U kunt niet helemaal voorkomen om besmet te worden. Goede hygiƫne verkleint de kans wel. Wilt u voorkomen dat u of uw kind verkouden wordt of griep krijgt? Of dat u anderen besmet? Houdt u zich dan aan de volgende tips:

• Hoest of nies in uw hand, zakdoek of elleboogplooi.
  • Gebruik een papieren zakdoek om uw neus te snuiten en gooi

deze na gebruik in de vuilnisbak. Was uw handen hierna met zeep.

• Was regelmatig uw handen met water en zeep.
  • Wanneer er verschijnselen zijn waarover u zich zorgen maakt,

overleg dan met de huisarts.

Gastlessen Scala

De groepen 5 en 6 zijn donderdag begonnen met een lessenserie Beeldend van Scala. De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Marjo Potma. Afgelopen donderdag hebben de leerlingen verschillende portretten getekend met houtskool. Volgende week gaan ze portretten schilderen.

Dinsdag 23 januari: GMR, 20.00 uur

Woensdag 24 januari: voorleesontbijt, 8.30 uur

Donderdag 25 januari: gastles Scala beeldend, groep 5 en 6

Vrijdag 26 januari: leerlingen van groep 8 lopen een ochtend mee op Stad en Esch

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari: open dagen voortgezet onderwijs

Maandag 29 januari: MR 19.30 uur, OR 20.00 uur

Woensdag 31 januari: koffieochtend voor alle ouders, 8.30 uur

Donderdag 1 februari: gastles Scala beeldend, groep 5 en 6

De volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 5 februari 2018.