Op deze pagina vind je alle fotoreportages van de afgelopen periode.

Kinderboekenweek 'op de foto'.

06 november 2016 - Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek zijn eer foto's gemaakt door meester Lex. Kinderen konden op de foto met hun opa en/of oma. Natuurlijk kon het ook het ook met andere mensen.

Fotoverslag schoolreis groep 3

07 juli 2016 - Fotoverslag schoolreis groep 3

Fotoverslag schoolreis groep 4

07 juli 2016 - Fotoverslag schoolreis groep 4

Fotoverslag schoolreis groep 5 en 6

06 juli 2016 - Fotoverslag schoolreis groep 5 en 6

Fotoverslag schoolreis groep 1 en 2

04 juli 2016 - Fotoverslag schoolreis groep 1 en 2. met dank aan Hilde Schreur.

Koningsspelen 2016

21 april 2016 - Fotografisch verslag van de Koningsspelen van groep 3 t/m 8, 2016. Met dank aan Hilde Schreur.

Resultaten uit het Creatief Circuit

01 april 2016 - In dit album vind je de foto's uit het creatief circuit waar leerlingen bezig zijn geweest met het ordenen van materialen.

Bouw 3D printer groep 8

19 februari 2016 - Fotoverslag van het bouwen van de 3D printer. Hier worden wekelijks foto's bijgeplaatst.

Fotoverslag bezoek Hunebedmuseum groep 5-6

10 februari 2016 - Fotoverslag bezoek Hunebedmuseum groep 5-6

Kerstfeest 2015

17 december 2015 - Fotografisch verslag van het Kerstfeest 2015

Sinterklaas met Antrappers naar De Horst

04 december 2015 - Vrijdag bezocht Sinterklaas de school. De aankomst was een spannende aangelegenheid: de Sint kwam samen met een aantal stoere motorrijders van De Antrappers! Sinterklaas had een leuk nieuwtje dit jaar: hij heeft zwemles gehad in het zwembad van Staphorst! Omdat Sint na zwemles zo haastig vertrok van het zwembad naar het Pietenhuis, was hij zijn mijter vergeten mee te nemen. Gelukkig kwam alles goed en is de mijter weer terug bij Sint. Vanaf hier willen wij de ouderraad en de ouders die geholpen hebben om deze dag voor onze kinderen tot een waar feest te maken hartelijk bedanken!

Mei 17 - aanpak kleuterplein

17 mei 2014 - Vandaag, 17 mei 2014, is een lang gekoesterd plan eindelijk gerealiseerd, de aanpak van ons kleuterplein. Bij de verhuizing naar onze nieuwe school aan de Postweg, hadden we als school te weinig middelen om het kleuterplein goed te kunnen inrichten. Via een sponsoractie van de lokale moterclub ‘De Antrappers’, hadden we al snel een eerste begin om het plein aan te pakken. Vanaf dat moment is het idee in de onderbouw gaan broeden. Een tijd later heeft de ouderraad van de Horst ook een flinke donatie gedaan, waarmee ons plan een stuk dichterbij een uitvoering kwam. Vanwege de slechte bereikbaarheid leek de realisatie echter moeilijk. Ingesloten door het grote schoolplein, veel hekwerk, sloten en omheining, bleek de uitvoering van ons plan te deskundig en te duur. Toch besloten we stoute schoenen aan te trekken en de ouders van de school om hup te vragen. We kregen respons op onze vraag en na een eerste overleg ’s avonds op school, bleek er meer mogelijk te zijn dan we gehoopt hadden. In een tweede en ook nog derde bijeenkomst werden de plannen verder uitgewerkt en verfijnd. Op zaterdag 17 mei zou het gaan gebeuren, in drie verschillende ploegen met elk een eigen taak: het verplaatsen van de zandbak naar een plek met meer zonuren, het aanbrengen van een coniferenhaag die als windvanger gaat dienen in de koudere periodes en het opwerpen van een speelheuvel met een doorgang van twee grote betonnen duikers. Vrijdag 16 mei begonnen twee vaders van school al met de voorbereidingen. In de avonduren werden de nodige hekken verwijderd. Ook werd de zandbak al deels vrij gemaakt voor verplaatsing. De volgende ochtend begonnen we al vroeg. Na de koffie van zeven uur werd een parkeerplaats vol zwaar materieel uitgeladen en kon ons plan van aanpak beginnen. Terwijl de dames van de ouderraad een perfecte catering verzorgden hebben we vandaag met een groot aantal hulpouders ons plan tot uitvoering kunnen brengen. We hadden dit nooit voor elkaar gekregen zonder hun fantastische inzet. Samen met de kinderen van De Horst zijn we apetrots op zulke hulpouders! Ontzettend bedankt, iedereen die heeft meegeholpen! Zonder jullie was dit nooit gelukt! Het was een waardevolle maar vooral ook gezellige dag. Naast de fantastische inzet van al deze mensen willen we ook noemen dat we dit project niet hadden kunnen uitvoeren zonder belangeloze medewerking van deze bedrijven: Van Spijker Infrabouw, Compagner bestratingen en Kolk transport. Zij verzorgden het benodigde materiaal voor dit project. Ook zijn we erg blij met de trekkerbanden van opa Oosterhof! Wij gaan verder met deel twee van ons plan. Naast de speelheuvel willen we nog kleine, uit hout opgebouwde, speelplekken creëren. Op de oude plek van de zandbak willen een podium/amfitheater maken van oude stoeptegels. Op het plein willen met grondverf een wegennetwerk schilderen waar de kinderen overheen kunnen rijden.

Geschiedenis van De Horst (openbaar album)

23 februari 2012 - In september 1977 verhuisde de school in de Wijk naar het nieuwe gebouw aan de Briëtweg 42 en kreeg het haar nieuwe naam 'De Horst'. Inmiddels staat dit gebouw er al niet meer en zijn we nu gevestigd aan de Postweg 43a. Een fotoreportage van deze gebeurtenis en de aanloop ernaartoe. Bij de 'Geschiedenis' van onze school kunt er nog meer over lezen.